СОА упозорила на „висок ризик“ око Агрокора и успут покопала Пленковићев „хибридни рат“

Поделите:

СИГУРНОСНО-обавјештајне службе направиле су извјештај о процјени сигурносног стања везаног за кризу у Агрокору, пише Н1.

Чињеница да Леx Агрокор није имплементиран у земљама у којима концерн Агрокор послује, у сигурносној анализи се сматра високим ризиком.

Процјена сигурносних служби је и како постоји значајан ризик и опасност од бројних домаћих и иноземних тужби. Због њих пријети опасност од значајних губитака у том концерну. Упозорава се и на пројекцију ризика који би могао значити губитак радних мјеста у концерну.

Губитак радних мјеста у суставу концерна, у којему је запослено 40 тисућа радника, сматра се озбиљним ризиком у процјени сигурносног стања у земљи.

Анализирају Агрокор од травња ове године

СОА у својем извјештају пише како су сигурносне службе појачану анализу стања у концерну Агрокор интензивно почеле вршити у травњу ове године, непосредно прије раскида коалиције ХДЗ-а и Моста, а уједно и након објаве информације о тајном састанку одржаном 5. ожујка у влади, на којему су суђеловали Ивица Тодорић, Андреј Пленковић, Божо Петров, Мартина Далић и Здравко Марић.

У Хрватској се не води хибридни рат

Наводи како криза у Агрокору, због својег значења, Хрватску угрожава као земљу у којој се води медијски хибридни рат, били су једна од ставки које су истражиле сигурносне службе. У посебно припремљеном извјештају означеном тајним, према написаном, сигурносне службе нису нашле елементе за тврдњу да се у Хрватској води медијски хибридни рат.

Индекс.хр

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here