Спасић: Злочин над Србима у Подрињу мора бити кажњен

Поделите:

Предсједник Удружења породица киднапованих и убијених на Космету Симо Спасић изјавио је да је данашње постављање паноа са фотографијама Срба убијених у Сребренице преко пута Тужилаштва за ратне злочине у Београду својеврсна опомена, али и апел да злочин над српским цивилима у Подрињу не остане некажњен.

Он је нагласио да „Српски зид плача – Сребреница 1992. године“ и фотографије
масакрираних, унaкажених тијела српских цивила говоре саме за себе и траже правду.

„Српске породице жртава не могу да прихвате да је Хашки трибунал осудио само српске генерале по командној одговорности. Да није било српских жртава 1992. године, сигурно не би било ни оних Бошњачких из јула 1995. године“, рекао је Спасић новинарима.

Он је нагласио да Тужилаштво за ратне злочине у Београду мора коначно да подигне оптужнице против ратног команданта муслиманских снага у Сребреници Насера Орића, али и Ејупа Ганића, Атифа Дудаковића и многих других и да злочинци, ма како се звали, морају бити процесуирани.

„Борачка организација Републике Српске и Удружење породица убијених из Сребренице, Кравице, Братунца дали су ми овлаштење да са члановима породица страдалих на Космету поставимо `Српски зид плача – Сребреница 1992. године` управо на овом месту и тако поручимо да ће борба за правду и истину бити настављена“, рекао је Спасић.

 

Поделите:

2 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here