Spasić: Zločin nad Srbima u Podrinju mora biti kažnjen

Podelite:

Predsjednik Udruženja porodica kidnapovanih i ubijenih na Kosmetu Simo Spasić izjavio je da je današnje postavljanje panoa sa fotografijama Srba ubijenih u Srebrenice preko puta Tužilaštva za ratne zločine u Beogradu svojevrsna opomena, ali i apel da zločin nad srpskim civilima u Podrinju ne ostane nekažnjen.

On je naglasio da „Srpski zid plača – Srebrenica 1992. godine“ i fotografije
masakriranih, unakaženih tijela srpskih civila govore same za sebe i traže pravdu.

„Srpske porodice žrtava ne mogu da prihvate da je Haški tribunal osudio samo srpske generale po komandnoj odgovornosti. Da nije bilo srpskih žrtava 1992. godine, sigurno ne bi bilo ni onih Bošnjačkih iz jula 1995. godine“, rekao je Spasić novinarima.

On je naglasio da Tužilaštvo za ratne zločine u Beogradu mora konačno da podigne optužnice protiv ratnog komandanta muslimanskih snaga u Srebrenici Nasera Orića, ali i Ejupa Ganića, Atifa Dudakovića i mnogih drugih i da zločinci, ma kako se zvali, moraju biti procesuirani.

„Boračka organizacija Republike Srpske i Udruženje porodica ubijenih iz Srebrenice, Kravice, Bratunca dali su mi ovlaštenje da sa članovima porodica stradalih na Kosmetu postavimo `Srpski zid plača – Srebrenica 1992. godine` upravo na ovom mestu i tako poručimo da će borba za pravdu i istinu biti nastavljena“, rekao je Spasić.

 

Podelite:

2 Komentari

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here