СПАСИМО МИЛОШУ ЈОВАНОВИЋ ЖИВОТ: За апарат за дисање недостаје 7.000 евра

Поделите:

Живот Милоша Јовановића (24) из Београда, који од рођења болује од церебралне парализе, квадрипарезе и микроцефалије и има свега 20 килограма, зависи од НИВ апарата (неинванзивна вентилација плућа), који кошта 760.000 динара.

Републички фонд за здравствено осигурање не одобрава куповину апарата за Милошеву дијагнозу, а његови родитељи немају новца да га сами купе.
– Били смо 12 дана у болници на пулмологији у Клиничком центру Србије и на једвите јаде смо избоксовали да нам дају неки стари апарат који није адекватан за Милоша и на који он, према дијагнози, нема право о трошку РФЗО. Апарат је стар и несигуран и питамо се шта да радимо ако престане да ради. Нов НИВ апарат који би Милош могао да користи у кућним условима кошта око 760.000 динара или око 7.000 евра, а ми немамо новца да га купимо. Без апарата Милош не може да дише и не преостаје му ништа друго него да остатак живота проведе у болници или да умре – очајна је Милошева мајка Весна Јовановић.

Она наглашава да се зато обратила за помоћ хуманитарној организацији „Буди хуман“ са Новог Београда.
– Скупљам документацију како би Милош постао њихов штићеник да бисмо могли да отворимо жиро рачун за прикупљање средстава за куповину НИВ апарата – каже Весна Јовановић.

Сви који желе да помогну да Милош добије нов НИВ апарат могу да се јаве његовој мајци Весни Јовановић на телефон 060/377-06-19.

Поделите:

2 Коментари

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here