Спасовски: Нисмо прислушкивали српску амбасаду

Поделите:

Министар унутрашњих послова Македоније тврди да њихови обавештајци нису деловали против Амбасаде Србије у Скопљу.
Македонски министар унутрашњих послова Оливер Спасовски негирао је данас тврдње да је Управа за безбедност и контраобавештавање (УБК) те земље предузела непријатељске кораке против Амбасаде Србије у Скопљу.

Спасовски је новинарима данас рекао да није било никаквих активности које би могле да искомпромитују УБК или Министарство унутрашњих послова, преноси МИА.

Србија је привремено повукла целокупно своје особље из Амбасаде у Македонији, саопштивши да су против тог особља предузети непријатељски обавештајни кораци, подсећа македонска агенција.

Спасовски је данас рекао и да Министарство унутрашњих послова испитује да ли су полицајци учествовали у јуришу на зграду парламента 27. априла, чему је присуствовао и један српски обавештајац.

„Предузимамо унутрашње дисциплинарне поступке против једног броја чланова Министарства и УБК, и решавање ове ситуације је наш главни прироритет“, истакао је македонски министар.

Он је, такође, изразио очекивање да ће Канцеларија јавног тужиоца и њен одсек за организовани криминал „бити одлучни у акцијама против особа које су ушле у парламент с намером да убију неке преставнике“.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here