Сплићанин „запалио“ регион: Одлазим далеко од усташа који сањају нови Јасеновац и Стару Градишку!

Поделите:

Хрват Марио Вујевић решио је да напусти своју земљу, а вест о томе поделио је са својим пријатељима на друштвеним мрежама.

Разочаран: Сплићанин решио да напусти родни град и земљу
На питање због чега напушта Хрватску и свој родни Сплит, рекао је да „одлази што даље од фашизма и атмосфере страха“. Његову објаву са Фејбука преносимо у целости.

Дегенеричан је утјецај цркве на цивилно друштво, и њихов покушај да реалност и збиљу замјене магловитим бајкама и смишљеним лажима. И зато ћу убрзо Хрватској рећи збогом. Још је мало остало до комплетне владавине клерофашизма. Желим се будити тамо гдје не постоје Пленковић, Китаровић, Маркић, Хасанбеговић, Бозанић и Марко Скејо.

Тамо гдје влада демокрација, а не клерофашистички режим. Тамо гдје постоји будучност без фашиста у свим структурама власти. Желим да се моје дијете буди далеко од усташа и злочинаца који сањају нови Јасеновац и Стару Градишку.“

„Одлучио сам да ускоро одем тамо гдје не живе вјерски фанатици који са мртвацима по улицама тероризирају властити народ. Одлучио сам да одем тамо гдје домољуби и ратници не уцјењују властити народ и властиту државу 22 године након рата, тражећи нове привилегије.

Желим живјети у грађанској држави у којој ће декларирани фашисти за промицање истог бити у затворима. Желим живјети у држави у којој вјера и вјеронаук постоје само у црквама гдје им је мјесто. Вјери кажем једно велико не на улицама,у школама и јавним установама. Не желим гледати шовинистичке силеџије које траже Србе и Хрвате антифашисте да им науде.

Хрватски човјек ће се пробудити тек кад рука фашизма закуца на његова врата. Али, онда је касно. Желим живјети мултикултуралност 21 стољећа, а у болесно националистичкој држави то је немогуће. Хрватска постаје вјерски резерват и убрзо можемо очекивати свеченике као водитеље дневника, и теологе којима је земља и даље равна плоча како предају филозофију.

Поделите:

8 Коментари

  1. Увек кад сам тражио демократију и мултикултуралност, хтело ми се уствари печених кромпира, ал ме било блам да кажем.

  2. Pa slucajno grb Hajduka sa petokrakom. Vi Srbi imate te fantwzije da obicno pucanstvo se digne spontano sa vasim blesavim komunistickim idejama. Ovaj tutlek ako postoji ja se zovem Dragan Dzajic i iz Uba sam u srbiji i imam vinograd gde pecem sljivovicu i kruskovacu, daj nemoj me jebat pa nije ovo 1950ta k vragu

  3. Neznam gde se obrazovao ovaj gospon koji se plaši novog Jasenovca i Stare Gradiške jer ne verujem da je za njih saznao iz školskih učbenika i na „satovima povijesti“ u hrvatskim školama, mora biti da se „edukovao“ (obrazovao) i van školskog gradiva kao (recimo) Bob Dilan pa poznaje domaću povijest u drugačijem svetlu nego što je zvanični školski programeri prezentiraju „hrvatskoj mladeži“. Dok ima takvih koji se iz „povijesti“ ne „edukuju“ samo iz zvaničnih školskih učila i što im sveštenstvo „crkve u Hrvata“ trabunja već koriste širu dokumentovanu literaturu ima nade da se taj „svećenički“ ustaški ološ crkve u Hrvata iztrebi i da jednom i Hrvati (i njihova „crkva u Hrvata“) prođu kroz lustraciju prema ozdravljenju, kažimo građanskom ljudskom, ili ako baš hoće može i „kršćanskom“!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here