Срби из Хрватске траже хитан састанак са државним врхом Србије

Поделите:

Председник Српског националног вијећа (СНВ) Милорад Пуповац поручио је да очекује хитан разговор и састанак са државним врхом Србије на коме би се разматрали посљедњи инциденти и однос према Србима у Хрватској.
Он је поводом најновијег инцидента у Загребу – поновљеног паљења примерка српског недељника „Новости“ и претњи које је Србима упутила проусташка Аутохтона хрватска странка права (А-ХСП), рекао да је у Хрватској, на жалост, постало нормално да они који говоре језиком мржње и шире нетрпељивост према Србима оптужују Србе, не само за ширење мржње него и за тероризам.

– Вандализам и насиље пред сједиштем СНВ-а одвија се несметано и без санкција. Постало је нормално да се новине, и то једне од најутицајнијих и најцењенијих у региону, пале на улицама и то мора бити заустављено – рекао је Пуповац.

Лидер А-ХСП-а Дражен Келеминец јуче је поново запалио два примерка „Новости“ преко чијих насловница су биле налепљене поруке „Иди, бре, па се лечи“ и „Лепо горе лепе новине“.

Загребачка полиција је пратила скуп, али није реаговала. Након скупа, полиција је саопштила да ће „проширити раније започету криминалистичку истрагу против Келеминца“.

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here