„Срби су окупирали Црну Гору“ – Речи су глумца који глуми Стефана Немању?!

Поделите:

Серијал „Немањићи“ ће по свему судећи бити још један кикс РТС-а. Са лошом глумом, сценаријом и многим недореченостима, прва серија приказана за Новогодишње вече оставља заиста лош утисак.

 

Ако је судити по првој серији, једино костимографија вади просек, све остало је катастрофа. Они који су очекивали нешто боље од филма „боја на Косову“ биће веома разочарани. Филм“Бој на Косову“ ма како да је урађен има изванредану нарацију, која је постала култна током претходних деценија. Тешко да ће се ико сећати нарације из серијала Немањићи.

Но то није све…

„Веома сам задовољан и поносан оним што сам урадио. Играм човјека који чува власт у Црној Гори у вријеме неких политичких збивања када је краљ Никола отишао у Француску (…) Е сад, ту се дешавају неке ствари – долази опет окупација Црне Горе од наше источне браће, како би рекао краљ Никола, гдје се људи не сналазе шта и како треба да реагују„ – Овим речима је глумац Младен Нелевић описао уједињење Србије и Црне Горе.

Мада су се 1918. сви православни становници Црне Горе изјашњавали као Срби, те већинском вољом прогласили уједињење Црне Горе са Србијом, Милов режим је финансирао Серијал „Божићни устанак“ у коме се конструише некаква окупације Црне Горе од стране Срба. Глумцу Нелевићу није био проблем да глуми у таквој серији а још мањи му је био проблем да након снимања тог серијала Србију и Србе означи као окупаторе Црне Горе.

Управо Младен Нелевић у најновијој серији РТС-а глуми ОЦА СРПСКЕ НАЦИЈЕ Стефана Немању!

Првобитно се спекулисало да ће Жарко Лаушевић глумити НЕМАЊУ, да би информације о улогама у серији биле промењене непосредно пред њено снимање.

 

Сем што доказани МИЛОГОРАЦ глуми оца српске нације, серијал је по свим критеријумима лоше одрађен. Стиче се утисак као да су га радили аматери. Сцене су исперскакане, недоречене. Радња се тешко прати чак и ако сте детаљно упознати са тим историјским периодом.

По закључку већине коментатора на друштвеним мрежама, серијал би могао да прође као документарац али као озбиљна историјска серија, тешко.

Коментатори на друштвеним мрежама су оквалификовали серијал као „Добар дечији програм“.

Редакција сајта Патриот

 

Поделите:

7 COMMENTS

 1. Док наша браћа по матери, на историјским каналима,
  промовишу своје измишљене краљеве,
  ми успевамо да обесмислимо неупитне
  историјске личности, за понос.

 2. pa dali ovi na RTS znaju da je srednjevekovna Srbija bila mnogo bogatija nego što je prikazuju….
  da je vojska Stefana Nemanjića učestvovala zajedno sa Barbarosinim krstašima u Palestini i Yerusalimu….
  da su kad su se vratili iz krstaških pohoda nazad vratili sa tonama i tonama zlata…..
  pa Nemanjići su u svakom gradu imali svoju vilu sa kupatilima i mermernim pločama,krovove pokrivene pozlatom,spavali u svili i kadifi..
  u seriji su Stefana prikazali kao tupavog,odrpanog morona a u stvarnosti to je bio lik kao danas kad bi sreli Bred Pita ili Tom Kruza..
  oni zaista misle da se država pravi na međuetničkim sukobima kao što su u seriji prikazali da se Stefan borio sa sopstvenom braćom??
  ne prva Srpska država je stvorena zlatom sa bliskog istoka..

 3. a to zlato je doneseno u Srbiju samo uz pomoć njegove braće,samo uz pomoć kralja Manojla Komnena i samo uz odobrenje Pape iz Rima..
  oni su dakle bili u međusobnim savezima a ne u sukobu kako se potencira u ovoj seriji..
  da nije tako Stefan Nemanjić nikad nebi bio krunisan,država Srbija nikad nebi bila stvorena i nikad nebi dobila slobodu autokefalnog organizovanja svoje vlasti od Vizantije..

 4. А Турци, а ђе су били тада турци?
  Зашто не ишћераште србе или иг је било више, па окупираше њих четвороцу црногораца, којима се не знају имена. Можда су њих покорили, натерали да буду срби, а они нијесу пристали.
  Та четворка су вероватно Милови преци, који се у гробу преврћу.
  Или Мило нема претке, сишао је директно са неба, Богом дан
  У то вријеме црногораца није ни било.
  Били су српски брђани.
  Свашта им се клапи!
  Напријед Мило, само кењај кваке, примиће се код Шиптара.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here