„Srbi su okupirali Crnu Goru“ – Reči su glumca koji glumi Stefana Nemanju?!

Podelite:

Serijal „Nemanjići“ će po svemu sudeći biti još jedan kiks RTS-a. Sa lošom glumom, scenarijom i mnogim nedorečenostima, prva serija prikazana za Novogodišnje veče ostavlja zaista loš utisak.

 

Ako je suditi po prvoj seriji, jedino kostimografija vadi prosek, sve ostalo je katastrofa. Oni koji su očekivali nešto bolje od filma „boja na Kosovu“ biće veoma razočarani. Film“Boj na Kosovu“ ma kako da je urađen ima izvanredanu naraciju, koja je postala kultna tokom prethodnih decenija. Teško da će se iko sećati naracije iz serijala Nemanjići.

No to nije sve…

„Veoma sam zadovoljan i ponosan onim što sam uradio. Igram čovjeka koji čuva vlast u Crnoj Gori u vrijeme nekih političkih zbivanja kada je kralj Nikola otišao u Francusku (…) E sad, tu se dešavaju neke stvari – dolazi opet okupacija Crne Gore od naše istočne braće, kako bi rekao kralj Nikola, gdje se ljudi ne snalaze šta i kako treba da reaguju„ – Ovim rečima je glumac Mladen Nelević opisao ujedinjenje Srbije i Crne Gore.

Mada su se 1918. svi pravoslavni stanovnici Crne Gore izjašnjavali kao Srbi, te većinskom voljom proglasili ujedinjenje Crne Gore sa Srbijom, Milov režim je finansirao Serijal „Božićni ustanak“ u kome se konstruiše nekakva okupacije Crne Gore od strane Srba. Glumcu Neleviću nije bio problem da glumi u takvoj seriji a još manji mu je bio problem da nakon snimanja tog serijala Srbiju i Srbe označi kao okupatore Crne Gore.

Upravo Mladen Nelević u najnovijoj seriji RTS-a glumi OCA SRPSKE NACIJE Stefana Nemanju!

Prvobitno se spekulisalo da će Žarko Laušević glumiti NEMANJU, da bi informacije o ulogama u seriji bile promenjene neposredno pred njeno snimanje.

 

Sem što dokazani MILOGORAC glumi oca srpske nacije, serijal je po svim kriterijumima loše odrađen. Stiče se utisak kao da su ga radili amateri. Scene su isperskakane, nedorečene. Radnja se teško prati čak i ako ste detaljno upoznati sa tim istorijskim periodom.

Po zaključku većine komentatora na društvenim mrežama, serijal bi mogao da prođe kao dokumentarac ali kao ozbiljna istorijska serija, teško.

Komentatori na društvenim mrežama su okvalifikovali serijal kao „Dobar dečiji program“.

Redakcija sajta Patriot

 

Podelite:

7 COMMENTS

 1. Na žalost od ovog duhom siromašnog društva se ne može ništa očekivati, radi toga mislim da je ovo ipak uspešna serija .

 2. Dok naša braća po materi, na istorijskim kanalima,
  promovišu svoje izmišljene kraljeve,
  mi uspevamo da obesmislimo neupitne
  istorijske ličnosti, za ponos.

 3. pa dali ovi na RTS znaju da je srednjevekovna Srbija bila mnogo bogatija nego što je prikazuju….
  da je vojska Stefana Nemanjića učestvovala zajedno sa Barbarosinim krstašima u Palestini i Yerusalimu….
  da su kad su se vratili iz krstaških pohoda nazad vratili sa tonama i tonama zlata…..
  pa Nemanjići su u svakom gradu imali svoju vilu sa kupatilima i mermernim pločama,krovove pokrivene pozlatom,spavali u svili i kadifi..
  u seriji su Stefana prikazali kao tupavog,odrpanog morona a u stvarnosti to je bio lik kao danas kad bi sreli Bred Pita ili Tom Kruza..
  oni zaista misle da se država pravi na međuetničkim sukobima kao što su u seriji prikazali da se Stefan borio sa sopstvenom braćom??
  ne prva Srpska država je stvorena zlatom sa bliskog istoka..

 4. a to zlato je doneseno u Srbiju samo uz pomoć njegove braće,samo uz pomoć kralja Manojla Komnena i samo uz odobrenje Pape iz Rima..
  oni su dakle bili u međusobnim savezima a ne u sukobu kako se potencira u ovoj seriji..
  da nije tako Stefan Nemanjić nikad nebi bio krunisan,država Srbija nikad nebi bila stvorena i nikad nebi dobila slobodu autokefalnog organizovanja svoje vlasti od Vizantije..

 5. A Turci, a đe su bili tada turci?
  Zašto ne išćerašte srbe ili ig je bilo više, pa okupiraše njih četvorocu crnogoraca, kojima se ne znaju imena. Možda su njih pokorili, naterali da budu srbi, a oni nijesu pristali.
  Ta četvorka su verovatno Milovi preci, koji se u grobu prevrću.
  Ili Milo nema pretke, sišao je direktno sa neba, Bogom dan
  U to vrijeme crnogoraca nije ni bilo.
  Bili su srpski brđani.
  Svašta im se klapi!
  Naprijed Milo, samo kenjaj kvake, primiće se kod Šiptara.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here