Срби улазе улазе у Владу Косова у циљу опстанка

Поделите:

Представници Српске листе истакли су данас, након разговора са директором Канцеларије за Косово и Метохију Марком Ђурићем, да не постоји бољи начин, а можда ни тежи, од пуног учешћа у косовским институцијама у корист опстанка Срба у јужној српској покрајини.

На конференцији за новинаре речено је да ће Српска листа добити три министарства, кључна за српско становништво, а то су министарство за повратак, за пољопривреду и за локалну самоуправу.

Председник Српске листе Горан Ракић рекао је да ће Листа све потезе повлачити и доносити једино у интересу српског народа на простору КиМ, не водећи рачуна шта о томе мисле они који никада нису били у јужној српској покрајини, који су можда чули за Газиводе, Осојане, Грачаницу и Штрпце, али на карти неће знати да покажу где се налазе та места.

„Безбедност, бољи живот, економски положај, опстанак Срба је једини циљ за који ћемо се борити. Не можемо бирати албанске политичке представнике, али ће наши људи, који су бирани огромном већином, да се боре за Србе кроз институције, скупштину, на терену и за говорницом. За одлуке које смо донели добили смо подршку Владе и председника Србије, као и директора Канцеларије за Косово и Метохију“, објаснио је Ракић.

Ракић је казао да је и брод најсигурнији када је у луци, али да није за то направљен, те и Српска листа није створена да плута у мирној луци, већ да буде ледоломац, који ће се борити за опстанак и останак Срба у јужној српској покрајини.

Портпарол Српске листе Игор Симић истакао је да је ова листа четврта странка по снази, са десет посланика, и да влада у Приштини зависи од њених гласова.

„То довољно показује зашто улазимо у целу причу и моћ коју имамо у доношењу одлука у будућности“, рекао је он.

Симић је поручио да Српска листа и њени представници у будућој косовској влади ни за педаљ неће одступати од програма са којим су се кандидовали на изборима.

„Биће Заједнице српских општина, а што се војске Косова тиче, послушајте данашњи експозе и видећете да таквих ствари нема“, нагласио је Симић.

Он је указао на то да ће српски посланици у косовској скупштини данас дићи руку за српске представнике који ће се борити за бољи живот Срба на Косову и Метохији.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here