Србија на четвртом месту на листи Си-Ен-Енових дестинација за 2018. године

Поделите:

Чланак на Си-Ен-Ен травелу, илустрован фотографијом Таре Драгана Боснића

На листи америчке телевизијске мреже Си-Ен-Ен наша земља се нашла међу 18 туристичких одредишта које треба посетити у 2018. години и то као једина земља из региона.

„Планирате одмор 2018. и почињете да размишљате да поново одете на место где се ишли прошле године, са плажама које су, као, добре и са просечним коктелима? Хајде, знате да можете боље“, поручује Си-Ен-Ен.

Србија је, указује та ТВ мрежа, као туристичка дестинација „каскала“ за неким другим земљама које су некада чиниле Југославију, што се нарочито односи на хрватску и црногорску јадранску обалу.

„Али не дуго. Посетиоци почињу да долазе у овај углавном неоткривени угао региона, привучени изузетним призорима, богатом историјом, вредношћу оног што добијају за свој новац и – обиљем сира“, пише Си-Ен-Ен.

Како је објављено на сајту те америчке мреже, Београд се већ позиционирао као град „који зна да се забавља“ и – попут источноевропских градова пре 10 или 15 година – одбацује социјалистичко урбано наслеђе и „хита ка блиставијој будућности“.

Истиче се да Копаоник и Златибор пружају могућности за зимске спортове и уточиште током лета у епском планинском окружењу.

Национални парк „Тара“ има клисуре над којима се надвијају крашки брежуљци прекривени шумама.

На југу Србије налази се Ђавоља Варош за коју Си-Ен-Ен каже да пружа „луди геолошки спектакл чудних стеновитих врхова“.

„Иако Србија нема своју морску обалу, моћни Дунав и даље лети привлачи купаче на тврђавама начичкану ‘ривијеру’“, истиче се у тексту.

Србија се нашла на четвртом месту Си-Ен-Енове листе, иза Зеленортских Острва, Националног парка „Ботум Сакор“ у Камбоџи и Малте.

У групи су још Зеленортска Острва, Национални парк „Ботум Сакор“ у Камбоџи, Малта, карипско острво Невис, Банф у Канади, Наган у Јапану, Пуебло у Мексику, Есауир у Мароку, Перт у Аустралији, Руанда, Крит, Пјеонгчанг у Јужној Кореји, Лисабон, Кахамарк у Перуу, провинција Јунан у Кини, Ешвил у Северној Каролини и Њу Орлеанс.

 

Опанак/РТС

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here