Србин купио ТЦ „Меркатор“ за 46 милиона евра

Поделите:

КОМПАНИЈА „МПЦ група“ Петра Матића и холандског инвестиционог фонда Centurio venture capital B.V. постала је власник тржног центра „Меркатор Београд“ у Новом Београду за 46 милиона евра, незванично сазнају „Новости“.

Према информацијама до којих је дошао наш лист, одређеним делом добијених пара биће подмирени кредити компаније „Меркатор“ банкама, а остатак ће отићи за обавезе које ова трговинска кућа има према добављачима.

 

Комисија за заштиту конкуренције је одобрила компанији МПЦ преузимање и концентрацију на „тржишту управљања и располагања малопродајним простором“. Ову трансакцију су потврдили и у компанији „Меркатор С“:

– Пословне операције компаније „Меркатор С“ потпуно су транспарентне, што ће бити и поменута, уколико дође до реализације посла. Истина је да постоји могућност продаје „Меркатор центра“ на Новом Београду, у циљу концентрације финансијских средстава компаније у корпоративни бизнис компаније „Меркатор С“, односно у малопродају.

КВАДРАТА 22.000 И 70 ЛОКАЛА Тржни центар „Меркатор Београд“ има 22.000 квадрата и 70 локала. Отворили су га 2002. године тадашњии министри спољних послова СР Југославије и Словеније Горан Свилановић и Димитриј Рупел. То је био највећи објекат словеначке трговинске куће у Европи.

Званично из „Меркатора С“ нису хтели да обелодане за колико је продат тржни центар у Новом Београду. Истичу да је то део стратегије „Меркатор групе“ која је усвојена 2014. године, а што је био и саставни део плана реструктурирања ове компаније из априла ове године.

– Поменути пословни кораци иду у правцу даље експанзије наше малопродајне мреже која је, само у последњих годину дана, ојачана за 11 потпуно нових објеката и 33 реновиране продавнице широм Србије – кажу у „Меркатору С“.

– Важно је истаћи да ће „Меркатор“ хипермаркети, на задовољство свих наших купаца, остати важан део наше трговинске мреже.

Петар Матић Фото Петар Милошевић

„МПЦ група“ позната је по градњи и управљању некретнинама. Тако управљају квадратима „Ушће шопинг центра“, „Имо аутлет центра“, као и пословним просторима које издаје у ужем центру Београда – „Х&М“, стамбени објекат Оаза и неколико тржних центара у Србији.

Новости

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here