Стали смо да једемо после 3 дана, граната ми уби мајку, браћу и рани децу (видео)

Поделите:

Погром над Српском Крајином

Пре тачно 22 године колона од 250.000 Срба кренула је да бежи из Хрватске спасавајући живу главу. Неке од њих гранате су заувек прекинуле у путу за бољим животом.

Трећи дан након извлачења из хрватско-муслиманских офанзива, српске избеглице из Крајине одлучиле су да предахну и окусе воду и храну, након три дана гладовања, а онда је напад уследио из ваздуха.

Мртвих је било на све стране. Таман кад су помислили да су се исчупали из канџи агресивне војске и да су надомак спаса голих живота, колона српских избеглица стала је да одмори. За неке, то је било и последње.

“Ово је трећи дан како се извлачимо из агресивне офанзиве, и таман кад смо рачунали да смо се извукли, помислио сам, ајде можемо сад мало да одморимо, три дана не једемо и не пијемо. И само што смо појели, рекох ајде да наставимо, горе је извор, попићемо воде, ледене…Упалио сам трактор кад авион из правца Загреба, прелетео је колону и у повратку испустио гранату. Убио ми је рођеног брата, моју мајку, брата од ујака и погодио моје двоје малолетне деце, Горана и Рајка (10)”, казао је несрећни човек, ком су на срећу, у свој тој црној несрећи, преживела деца.

Остали су им гелери у ногама, бол у срцима, траума у главама, али остали су живи. Порушене куће, хаос, безнађе, све су то оставиле хрватске бомбе, а требало је ићи даље. Некуд.

Преузето: veritas.org.rs

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here