Статус Сплићанина шири се Фејсом: „Хрватска постаје верски резерват, одлазим“

Поделите:

СПЛИЋАНИН Марио Вујевић још је један од оних који се одлучују отићи из Хрватске. На својем Фацебоок профилу објавио је опроштајно писмо намијењено Хрватској јавности у којем је истакнуо све разлоге који су га потакли на одлуку о одласку.

Његов статус шири се друштвеним мрежама, само на Фејсу подијељен је на десетке пута. За Индеx је још додао како ће остале истините фашистичке приче и приче о терору у Сплиту описати у књизи коју ће објавити.
ОДЛАЗАК
Одлучио сам да ускоро одем тамо гдје не живе вјерски фанатици који с мртвацима по улицама тероризирају властити народ. Одлучио сам да одем тамо гдје домољуби и ратници не уцјењују властити народ и властиту државу 22 године након рата, тражећи нове привилегије. Желим живјети у грађанској држави у којој ће декларирани фашисти за промицање истог бити у затворима. Желим живјети у држави у којој вјера и вјеронаук постоје само у црквама гдје им је мјесто. Вјери кажем једно велико не на улицама, у школама и јавним установама. Не желим гледати шовинистичке силеџије које траже Србе и Хрвате антифашисте да им науде.“

„Хрватски човјек ће се пробудити тек кад рука фашизма закуца на његова врата. Али, онда је касно. Желим живјети мултикултуралност 21 стољећа, а у болесно националистичкој држави то је немогуће. Хрватска постаје вјерски резерват и убрзо можемо очекивати свећенике као водитеље дневника и теологе којима је земља и даље равна плоча како предају филозофију. Дегенеричан је утјецај цркве на цивилно друштво, и њихов покушај да реалност и збиљу замјене магловитим бајкама и смишљеним лажима. И зато ћу убрзо Хрватској рећи – збогом. Још је мало остало до комплетне владавине клерофашизма. Желим се будити тамо гдје не постоје Пленковић, Китаровић, Маркић, Хасанбеговић, Бозанић и Марко Скејо. Тамо гдје влада демокрација, а не клерофашистички режим. Тамо гдје постоји будућност без фашиста у свим структурама власти. Желим да се моје дијете буди далеко од усташа и злочинаца који сањају нови Јасеновац и Стару Градишку“, објавио је на Фацебооку Марио Вујевић, наутичар из Сплита.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here