Стиже жиг звери: Сви који желе да примају социјалну помоћ мораће да се чипују!

Поделите:

Заправо, идеја за коришћење микрочипова за праћење финансијске ситуације оних који примају социјалну помоћ је већ предложена од стране једног политичара у Финској. По објави Спутник Њуз-а, члан финске конзервативне партије Фин парти је недавно предложио да се онима који примају социјалну помоћ угради микрочип као одговор на вести да су неки од прималаца наставили да примају помоћ након што су напустили државу да се боре за Исламску Државу.

Паси Маенрата, политичар који је то предложио, је расправљао путем своје Фејсбук странице да они који желе да примају социјалну помоћ из Келе „морају приложити тачне податке о својој локацији уз помоћ личног кода који ће очитавати сателит.“ Маенрата је такође напоменуо да би било могуће уградити микрочипове испод коже свих оних који путују ван земље „који на пример примају медицинску социјалну помоћ од Келе,“ познате још и као Институције за социјално осигурање.

Међутим, без обзира на то колико су намере добре, ту има још много питања на која се мора одговорити пре него што људи широм света почну да прихватају коришћење хируршки уграђених микрочипова. Да ли се они икада могу искључити или уклонити? Ко ће тачно имати приступ нашој локацији уколико микрочип буде имао ГПС технологију? Уколико микрочипови буду садржали личне информације које се тичу здравственог стања и финансија, да ли ће бити могуће хаковати те информације и можда их продати?

Уколико људи озбиљно схватају своје право на приватност, онда би ова питања морала бити одговорена пре него што се напредује са микрочип технологијом.

Поделите:

1 COMMENT

  1. Hm,hmm…pamtim,negde 77-78…godine,svadbu veka u vrscu,mladenci su,helikopterom kruzili iznad grada,ne zadugo,izbioa je vest,da je otac mladozenje,koji je pravio svadbu,na spisku socijalne pomoci “ ciganjska posla“

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here