Суд одбио жалбу Исмаила Морине, може да буде изручен Србији

Поделите:

Врховни суд Републике Хрватске одбио је жалбу Исмаила Морине на првостепено решење и утврдио да су испуњене претпоставке за изручење Републици Србији.
Веће Врховног суда укинуло је почетком августа решење о изручењу албанског држављанина Исмаила Морина Србији која га тражи због изазивања нереда на фудбалској утакмици између Србије и Албаније 2014. године.

Предмет је упућен првостепеном суду, дубровачком Жупанијском суду, на поновно одлучивање.Морину, који је по потерници у јуну ухапшен на дубровачком подручју, Србија терети да је пре три године, управљајући дроном који је носио националистичка обележја с картом такозване Велике Албаније, прекинуо фудбалску утакмицу репрезентација Србије и Албаније у Београду.

Жупанијски суд у Дубровнику је првостепеним решењем утврдио да су испуњене све законске претпоставке за Моринино изручење Србији, а на ту се судску одлуку Морина жалио.

Адвокат Морине жалио се због “погрешно и непотпуно утврђеног чињеничног стања, због повреде одредби, због погрешне примене материјалног права, као и због погрешне примене санкције“ и предложио да се „укине и преиначи првостепена одлука или да се она укине и врати предмет првостепеном телу на поновно одлучивање“.

Врховни суд је жалбу одбио као неосновану.

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here