Сукоб се наставља, Амфилохије се не повлачи!

Поделите:

Митрополит црногорски-приморски Амфилохије рекао је да све што се сада догађа с политиком у Србији представља само наставак дукљанско-монтенегринске идеологије која је овде преовладала и која господари Црном Гором.

Он је то казао синоћ на промоцији својих књига „Ново косовско распеће“ у крипти Саборног храма Христовог Васкрсења у Подгорици, преноси „Дан“.

Амфилохије, који је један од потписника Апела за одбрану Косова и Метохије, рекао је да не разуме реакцију српских званичника након што је изјавио да се боји да политика српског председника Александра Вучића води издаји Косова и Србије.

– Они су хтели да сву кривицу збаце на једног потписника овог апела. Забринут сам што је у овом тренутку Србија ућутала. Овај апел није био напад ни на кога, само је бранио жилу куцавицу Србије. Од 2008. године не једанпут сам Мила Ђукановића назвао највећим издајником Црне Горе у њеној историји, и то понављам и сада – навео је он.

Митрополит црногорско приморски истакао је да је садашња црногорска власт признала независно Косово, „што значи да је пљунула на саму себе“.

– Не Црна Гора, већ ова група дукљана, монтенегрина, која наставља обезбожену политику и који се одричући се Косова и Метохије одриче изворне и праве Црне Горе. Ово што се сада догађа са политиком у Србији само је наставак ове дукљанско-монтенегринске идеологије која је овде преовладала и која господари Црном Гором. Они не раде ништа ново – навео је Амфилохије.

Он је додао да је Ђукановић већ издао и предао Косово и „ови само то хоће да наставе, и још им је криво што има неко ко није сагласан с тим“.

– Прво је овде почела та издаја, па се онда сада наставља и хтела би да се заврши у Београду, у име Србије. Хвала Богу да је овај апел написан и уверен сам да ће он одиграти значајну улогу и у Београду и у Србији. То је језик истинске и праве Србије и истинске и праве Црне Горе – нагласио је Амфилохије.

Вјести
Поделите:

8 COMMENTS

  1. Treba da napada Srbiju sto je zabludela pa krenula put Taskenta i Samarkanda, umesto put Svete Gore, Jerusalima ako vec ne Pariza i Brisela. Montenigrni i ostala Jugobraca su samo pametno i na vreme zakljucili da Srpski brod plovi u pogresnom smeru pa su pouskakali u svoje male brodice i stigli u sigurnu luku NATO i EU.

    • Седи на воз и иди у тај фашистички бриссел који нам је нато фашистима децу поубијао и руку под руку са тим зликовцими убицама али заборави на СРБСКУ ПРАВОСЛАВНУ ЦРКВУ И ЊЕНЕ ВЕРНИКЕ ЈЕР ОНАЈ КО ВИШЕ ВЕРУЈЕ УБИЦАМА СА ТРУЛОГ ЗАПАДА ТАЈ НЕМОЖЕ ДА ВОЛИ СРБЕ И СРБИЈУ. ПРАКТИЧНО ЈЕ ТО И ДОКАЗАНО ХАШКИМ СУДОМ И ПРЕСДУДАМА САМО СРБИМА.

  2. Nisu nasi preci bezveze prihvatili dobrovoljno hriscanstvo i pravoslavlje. To je u staro vreme bio nacin da se uvezu u saveze sa bliskim narodima. I Rusi su se uvezalu u taj Zapadni hriscanski savez, ali su zavedeni prostranstvima Istoka i mesajuci se sa stranim i tudjim narodima zabludeli i zaboravili ko su.

  3. Rusija je bila i veliki centar pravoslavlja ali i jedan od dva izvora antihrista u Evropi (antihrista komunizma, koji je iako blazi od fasizma ipak satanska ideologija). Mi sad ne znamo ko trenutno u Rusiji vlada: Hrist ili Antihrist. Sudeci po njihovim delima pre ce biti ovo drugo.

  4. Па сви који осуђују АМФИЛОХИЈА су антихристи и непријатељи су СРБА И СРБИЈЕ А ТИМЕ И СРБСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ. СВЕ ОВО ШТО ПРИЧА АМФИЛОХИЈЕ СЕ ДОГОДИЛО О ЧЕМУ ЈЕ ЈАВНО ПИСАО ПАТРИЈАРХ ВАРНАВА ЈОШ 1937 ГОДИНЕ ПА СУ ГА ТАДАШЊИ ВЛАДАРИ УБИЛИ. ИСТОРИЈА СЕ ДАКЛЕ ПОНАВЉА О ТОМЕ ЈЕ ПИСАО И АРЧИБАЛД РАЈС А СВЕ ШТО ЈЕ ТАДА ПОСЛЕ 1 СВЕТСКОГ РАТА ПИСАО ДАНАС НАМ СЕ ДЕШАВА. О ТОМЕ СВИ ЋУТЕ А ПОГОТОВУ ВЛАСТ ЈЕР ОВОЈ ВЛАСТИ НЕ ОДГОВАРА ДА СРБИЈА НАПРЕДУЈЕ ЗАТО И ВРЕЂА СРБЕ ПРЕКО СРБСКЕ ПРАВОСЛАВНЕ ЦРКВЕ. Ова власт све што је урадила до сада урадила је на директну штету СРБА И СРБИЈЕ ПА СЕ ИСПОСТАВЉА КАО ТАЧНА ТВРДЊА НЕКИХ ОПОЗИЦИОНИХ ПОЛИТИЧАРА ДА ОВА ВЛАСТ И СНС МОРАЈУ ДА УНИШТЕ СРБЕ И СРБИЈУ КАКО БИ ИСПУНИЛИ ЦИОНИСТИЧКИ ПЛАН УНИШТАВАЊА СРБА И СРБИЈЕ. Тај план је у писаној форми објавио јеврејски рабин и мафијаш Шнерсон. Акад се о томе јавно побуни СРБСКА ПРАВОСЛАВНА ЦРКВА ОНДА СВИ ПОЧНУ ДА КРИТИКУЈУ ЈЕР СНС И ВУЧИЋ НЕСМЕЈУ ДА СЕ КРИТИКУЈУ У ДРЖАВИ АНАРХИЈЕ.

  5. Hm,hmm..po ustavu Srbije,clan 11,crkva je,odvojena od drzave,koja joj,ne brani da se vrati u Pec,odakle je poodavno zbrisala..pa,sada kao “ nisam ja mame mi“.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here