Супруга Љубише Самарџића: „Сав мој живот везан је за њега. Оженио ме кад сам била у школској клупи“

Поделите:

„Ако сам од тад с њим, ако се од њега ни тренутак нисам одвајала, онда је то начин враћања“, рекла је супруга славног глумца у једном од ретких интервјуа који је Мирјана дала у августу 1970. године за Старт

Безрезервна љубав Љубише Самарџића и његове супруге Мирјане трајала је више од пет деценија, а почела је случајним сусретом на Бледу, где је Љубиша служио војску. Он је имао 25, а Мирјана свега 17 година. После смрти славног глумца медији су пренели опроштајне поруке колега и пријатеља и подсетили на један од ретких интервјуа који је супруга Мирјана дала у августу 1970. године за магазин Старт, подсетио је лист Блиц.

„Летовала сам с породицом на Бледу. Он је био на некаквом допусту и шетао. Моја сестра је рекла: ‘Пази, Љубиша Самарџић’, а ја сам одговорила: ‘Баш ме брига’. Њему је наводно, запео за око мој транзистор, а тек онда ја. После је рекао да лошији транзистор није видео у животу, а ја се надам ни бољу жена“, рекла је Мирјана том приликом. И тад је Мирјана Самарџић тешко пристала да говори о супругу који је у то време већ био звезда југословенске кинематографије, иза себе је имао успешне филмове, између осталих „Битна на Неретви“, „Боксери иду у рај“, „Смоки“ и „Прекобројна“.

Љубиша Самарџић по много чему се разликовао од осталих глумаца, а Мирјана каже да је на посао глумца гледао као на сваки други посао и због тога живео нормалним животом.

„Он није боем, не воли кафане већ кућу и домаће огњиште. Не осећа потребу да оде у кафану, да остане до дубоко у ноћ. Kад би то урадио, не бих му замерила. Сматрам да је пре брака прошао оно што је требало. Не бих поверовала никаквим причама о њему из уста других“, говорила је Мирјана о супругу, а на питање да наброји пет његових позитивних особина, рекла је да је то веома тешко и да је он „добар човек, спреман да помогне сваком, неискварен, нежан и пажљив“. Kао ману навела је то што Љубиша превише верује људима и наиван је.

„Сва срећа што је мене оженио јер ја у том погледу нисам као он. Напросто не допуштам да га људи због његове наивности искоришћавају“, истакла је Мирјана, а Љубиша је додао да је то ваљда у човековом карактеру. Гледајући његова дотадашња филмска остварења, супруга га је критиковала.

„Kритикујем га и за време пројекције како не бих заборавила неку сцену. Он то добро подноси, али ми се чини да би више волео кад бих му мало подилазила“, испричала је Мирјана у једном од ретких интервјуа и додала да се Љубиша никад није понашао као филмска звезда иако је иза себе имао запажене улоге у најпознатијим филмовима тог времена.

„Он је премало ‘звезда’ и то ми смета. Зашто? Зато што допушта да га сви и у свако време малтретирају. Требао би више држати до себе“, навела је Мирјана. Говорећи о Љубишином понашању у тешким ситуацијама, кризама, истакла је да њу никад није оптерећивао тим проблемима.

„Не знам зашто. Да ли због тога што је такав човек или зато што напросто жели да ме поштеди. Он верује да све што није лепо мора проћи, а то је дивно“, истакла је супруга славног глумца и дотакла се теме кућних послова од којих њен муж никад није бежао.

„Ја га за обављање тих послова нисам истренирала. Он има 33 године и ваљда зна шта ради. Он није даса из Лас Вегаса и није боемчина како га многи замишљају. За мене кажу да је могао и бољу наћи, али мени је важно да је баш мене оженио“ , рекла је Мирјана и додала да није љубоморна на девојке које се у њега заљубљују.

„Видите, у том сам погледу мало препотентна. Ја сам ипак та, знам колико вредим и шта му значим. Према томе, нисам љубоморна. Годи ми што се више жена за њега занима“, рекла је Мирјана својевремено у интервјуу за Старт. Мирјана је нагласила и колико је Љубиша добар супруг и отац.

„Сав мој живот везан је уз њега. Оженио ме кад сам била у школској клупи. Ако сам од тад с њим, ако се од њега ни тренутак нисам одвајала, онда је то начин враћања. Настојим да осети мирис домаћег огњишта у сваком погледу, зато инсистирам на заједничком ручку, вечери, зато се он непрестано јавља кући телефоном“, закључила је Мирјана, преноси Блиц.

Од Љубише Самарџића који је у серији „Полицајац са Петловог брда“ тумачио лик полицајца и самохраног оца Бошка Симића опростио се и његов филмски син Давид и „бивше жене“ чије ликове су тумачиле Милена Дравић, Светлана Бојковић, Неда Арнерић и Маја Сабљић.

Славни глумац и редитељ Љубиша Самарџић који је преминуо 8. септембра у 81. години биће кремиран у четвртак 14. септембра на Новом гробљу у Београду. Испраћај за кремацију биће у 13 часова, а опело почиње пола сата раније.

 

 

 

Недељник

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here