Шварценегер: Ја знам праве нацисте. Сада почивају у паклу

Поделите:

Арнолд Шварценегер је јавно осудио начин на који је Доналд Трамп реаговао на насиље у Вирџнији до ког је дошло због расизма.

Након што је председник САД окривио „обе стране“ у овом сукобу, бодибилдер, бивши гувернер Kалифорније и глумац, одговорио му је путем видеа на друштвеним мрежама.

Он каже да је председник требало да јасно стане против сваког облика расизма.

„Ја знам праве нацисте, јер сам рођен у Аустрији 1947.“, каже Шварценегер.

„Док сам одрастао, био сам окружен сломљеним људима… људима који су се из рата враћали пуни гелера и кривице. Људи које је неко преварио да се приклоне губитничкој идеологији. И ја вам кажем: ти духови које ви глорификујете, провели су остатак свакојих живота у срамоти а сада почивају у паклу“.

Шварценегер сматра да је Трамп имао „моралну одговорност“ да недвосмислено проговори против расиста додајући да у расизму „не постоје две стране“.

„Мржња нема две стране. Ако одабереш да маршираш са заставом која симболизује смрт милиона људи, ту нема две стране. Једини начин да победиш гласне, бесне гласове мржње је да им се супротставиш гласнијим и разумнијим гласом. А то укључује и вас, председниче Трамп“, рекао је глумац.

„Земља која је победила Хитлерову војску није место у ком можете носити нацистичке заставе. Линколнова партија неће стајати уз оне који носе ратне заставе пропале Kонфедерације“.

Шварценегер се директно обратио расистима:

„Неонацисти, бели националисти и неоконфедералисти, дозволите ми да будем прост: ваши хероји су губитници. Никад није касно да одаберете да учите и напредујете, да разумете да сва људска бића вреде исто“.

Трамп је жестоко критикован, након што је после марша неонациста у Шарлотвилу изјавио да „међу њима има финих људи“ и конфедерацију назвао „лепим делом Америчке историје“.

 

 

Дејлимејл

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here