Светлана Цеца Ражнатовић поручила: Вакцинишите децу!

Поделите:

Док разне јавне личности позивају на невакцинисање и на тај начин додатно збуњују ионако слуђене (додали бисмо, и неинформисане) родитеље, има и оних који се одговорно односе према нараштају који долази.

Свеопшта шизофренија око (не)вакцинисања деце у Србији попримила је такве размере да је, рецимо, у трећем највећем граду Србији, Нишу, проценат новорођене деце која су вакцинисана пао на драматичних 28 одсто.

Упркос томе што је за родитеље који одбијају да вакцинишу своју децу предвиђена казна до 150.000 динара, многи се очигледно одлучују на овај, по њихове потомке, ризичан корак.

Светлана Цеца Ражнатовић је више него јасна кад је у питању вакцинација деце.

– Наравно да су и Вељко и Анастасија вакцинисани – каже нам Ражнатовићева на питање да ли је вакцинисала своју децу.

У даху Цеца наставља да објашњава зашто је то важно:

– Најбитније је да дете прво буде прегледано од стране педијатра и наравно, да буде здраво. Сво шесторо деце у нашој породици, мојих двоје и четворо моје сестре Лидије, вакцинисани су. Лидијини близанци су прво примили вакцину против пнеумоније, па онда и све остале. О свима њима и дан данас брине докторка Биљана Ковачевић, у коју имамо апсолутно поверење – каже наша саговорница, па поентира:

– Не примати вакцине је друштвена катастрофа и незнање! Не смемо дозволити да нам се деца због тога разбољевају и умиру – категорична је фолк дива.

Ове речи долазе као мелем на душу, посебно после сумануте антивакцинашке кампање која је узела маха у последње време и чак попримила димензије епидемије.

Епилог би могао, ако се сви заједно не узмемо у памет, да буде катастрофалан, попут оног у Румунији, где је недавно преминуло 23 деце која нису била вакцинисана.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here