Тачи помиловао убице петочлане породице Хајра; Ликвидирали и девојчице од 3 и 9 година

Поделите:

Косовски председник Хашим Тачи помиловао је тројицу бивших припадника такозване ОВК, осуђених за убиство петочлане породице Хајра код Глоговца 2001. године.

Указ о помиловању Арбена Кичине и браће Арсима и Бурима Рамаданија, сви осуђени на 30 година затвора, Тачи је потписао у петак.

Осим њих, за убиство породице Хајра осуђена су још два члана ОВК – Џетон Кичина на 16 и Блерим Кичина на 11 година затвора.

Породица Хајра убијена је када је на њихов аутомобил отворена ватра из аутоматског оружја, а преживела је само најмлађа ћерка, наводи БИРН, преноси Балкан инсајт.

Према извештају Еулекса, отац Хамзе Хајра био је полицајац у МУП-у Републике Србије и убијен је из освете.

Реагујући на Тачијеву одлуку о помиловању осуђених убица, публициста Ветон Сурои је на Фејсбуку написао да је Тачи ово урадио можда у своје име, али не и у његово као грађанина Косова.

„Трогодишња Аделина Хајра и деветогодишња Мимоза Хајра убијене су 20. августа 2001. године у Глоговцу. Убицама девојчица данас се захвалио Хашим Тачи, вршилац дужности председника Косова“, навео је Сурои, преносе косовски медији.

ЂУРИЋ: МОРАЛНА ИЗОПАЧЕНОСТ “ЗМИЈЕ” ТАЧИЈА

Одлука Хашима Тачија да помилује злочинце који су хладнокрвно убили читаву породицу, укључујући трогодишњу и деветогодишњу девојчицу, због тога што је један од чланова породице био у регуларним полицијским формацијама своје државе, а против сепаратиста, показатељ је потпуне заблуделости и губитка вредносног компаса дела албанских политичких структура на Косову и Метохији.

Након оркестриране акције политичког опструирања рада специјалног суда за злочине такозване ОВК, Тачи је наставио да подилази злочинцима и криминално-терористичким структурама, показавши у чијим је рукама заправо моћ одлучивања на Косову и Метохији.

Врхунац је лицемерја то што је Тачи, познат и под конспиративним терористичким надимком „Змија“, само дан након што је помиловао зликовце одговорне за смрт једне породице, отишао да положи цвеће на спомен-обележју несталим лицима, и тиме је само демонстрирао изопаченост свог моралног система.

Србија ће наставити да инсистира на расветљавању и кажњавању злочина припадника терористичке ОВК, не правећи међу жртвама разлику по националности.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here