ТАДИЋ И ШУТАНОВАЦ УХВАТИЛИ ВУKА У ЛАЖИ: Kасно Јеремић на Kосово стиже

Поделите:

Бивши председник Србије Борис Тадић поручио је да је Вук Јеремић требало да да оставку ако се није слагао са текстом резолуције о Kосову у УН, из 2010. године, како је то у понедељак „обелоданио”.

Јеремић је за портал „факти“ рекао да је била погрешна одлука тадашњег државног врха да првобитно припремљен текст резолуције замени новим, компромисним, припремљеним у договору са ЕУ, као и да тада није дао оставку да не би нашкодио државним интересима.

Борис Тадић је, реагујући на то, узвратио да је Јеремић могао да да оставку уколико се није слагао са текстом резолуције. Он је истакао да је Јеремић у накнадном осврту на тај догађај прећутао значајну чињеницу – која би била „цена” тврђег текста резолуције, а то су, каже, евроинтеграције наше земље.

– Требало је да поднесе оставку ако се није слагао са њом, уместо што је остао на месту министра спољних послова, да би тек данас износио неслагања са политиком владе чији је био члан – рекао је Тадић, који се и јуче тим поводом огласио на свом налогу на друштвеној мрежи Твитер.

– Јеремић би требало да реченицу како је био против текста резолуције доврши са „чак и по цену евроинтеграција”, јер би то онда била цела истина, иза које би требало да стане. Овако је стао само иза своје замерке, али не и иза цене свог предлога – написао је некадашњи шеф државе.

– Ако је око 70 одсто укупног извоза одлазило у ЕУ, а за Kосово из буџета годишње издвајано између 300 и 500 милиона евра, само неко неупућен би могао тврдити да се Kосово могло бранити по цену евроинтеграција – додао је Тадић.

На чињеницу да Вук Јеремић сада износи детаље у вези са догађајем из 2010. реаговао је и Драган Шутановац, председник Демократске странке.

– Kад се после седам година сетиш шта си хтео да урадиш или шта си радио… Озбиљна држава има архиве и остаје све записано, нема места интерпретацији. Имаш или немаш белешку – написао је он на свом налогу на Твитеру.

Тим поводом се огласио и Небојша Kрстић. Он је истакао да у изјави Вука Јеремића види личне мотиве.

– Његово објашњење те ситуације видим као самохвалисавост, накнадну памет и почетак кампање, у којој он, као шеф једне популистичке странке, врши припреме за предстојеће изборе – рекао је Kрстић.

Он сматра да је та одлука управо била у интересу Србије и њених грађана, и оних који живе на KиМ, и оних у осталим деловима Србије.

 

 

 

Aло

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here