Тајкуни решили да преузму Београд!

Поделите:

Некадашњи лидер ДС-а Драган Ђилас, у пакету са бизнисменом Мирославом Мишковићем и председником општине Нови Београд Александром Шапићем покушаће да се домогне власти. Истовремено, у поход на српску престоницу крећу и тајкуни и лидери ПСС и СНП – Богољуб Kарић и Ненад Поповић!

Некадашњи градоначелник Београда и бивши лидер ДС-а, баш како је “Ало!” први ексклузивно најавио, казао је да ће се кандидовати.

– Одлучио сам да уђем у трку за градоначелника Београда и да урадим све што могу да се заустави пропадање престонице Србије. Могу да потпишем и да гарантујем целом својом имовином, да ћемо све оне ствари које зависе искључиво од нас, а не од Републике, урадити у првих 12 месеци наше власти – казао је Ђилас за недељник НИН и одмах почео да дели предизборна обећања.
– Ђилас се доста ломио да ли да се кандидује. Наручивао је силна истраживања, састанчио с опозиционарима, неколико пута дизао руке од свега, јер се плаши дебакла, али на крају је ипак пресекао, донео одлуку да се дефинитивно враћа у политику и да ће се кандидовати на изборима – открио је још пре две недеље наш извор и додао Ђилас рачуна на подршку лидера ПСГ-а Саше Јанковића, али и Вука Јеремића.

– Наравно Ђилас ће у своју кампању уложити милионе, а у томе ће му помоћи и његов пословни партнер и тајкун Миросолав Мишковић. Оно што Мишковића и Ђиласа повезују управо су милионски послови – наводи наш извор и додаје да је интересантна и веза између Јанковића и Мишковића о којој је “Ало!” јуче писао.

Наиме, у понедељак на поновљеном суђењу због подстрекивања сина Марка на утају 320 милиона динара пореза Мишковић је упоредио је Србију са Северном Kорејом.

Само дан касније “сасвим случајно“ исто поређење искористио је и лидер ПСГ-а Саша Јанковић.

– Јанковићу, Мишковићу и Ђиласу је преко потребан Александар Шапић управо због рејтинга који има, јер према последњем званичном истраживању Шапић сам има исто колико Јанковић, Јеремић и Ђилас заједно – наводи наш извор.

О трци за Београд озбиљно размишља још један тајкун, а у питању је лидер Покрета снага Србије Богољуб Kарић.

– Kарић се једва помирио са тим да нема неку велику гункцију на власти, а љут је јер му Вучић није дозволио да се дочепа ПKБ-а. Зато сада размишља о кандидатури – наводи наш извор. Интересантно је и да је министар и лидер СНП-а Ненад Поповић први кренуо у кампању. Он је пре неколико дана на скупу пред више од 1.000 присталица поручио да ова партија започиње кампању за београдске изборе у којој ће грађанима понудити визију Београда као ”паметног града”. Ипак, он је јуче у изјави за Тањуг оштро критиковао Драгана Ђиласа и подржао актуелну градску власт коју предводи СНС.

Јоксимовић: Никад не бих гласала за њега

Јадранка Јоксимовић, министарка и функционерка СНС-а поручила је за “Ало!” да као београђанка никада не би гласала за Ђиласа. ”Да вам одговорим не као страначки функционер, него као Београђанка: никада не бих гласала за Ђиласа и за тај још недефинисани блок, видела сам шта (ни)су радили у Београду и како су се понашали. Kао страначки функционер кажем да је Београд за време мандата СНС почео да добија изглед и да враћа дух метрополе. То Београђани добро виде, чак и они који нису наклоњени СНС – казала је она.

Дачић: Ђилас ће још једном промашити кош

Лидер СПС-а и министар спољних послова Ивица Дачић каже за “Ало!” да га уопште није изненадила одлука Драгана Ђиласа да уђе у трку за градоначелника Београда.

“Одавно смо знали да ће Ђилас ући у изборну трку. Морам ипак да кажем да је он прошлост и грађани Београда то добро знају. Довољно је видети да иза њега стоје Јанковић и Јеремић па да вам све буде јасно. Тај Ђилас је искључио Јеремића из странке, а сада се нуде заједно грађанима – каже Дачић и додаје:

“Било како било, одавно сам рекао да на изборима побеђује коалиција СПС и СНС, а остали немају шансе. Драган Ђилас ће тако још једном промашити кош”.

Стефановић: Враћа се у политику из које није никада одлазио

Члан Председништва СНС-а Небојша Стефановић саопштио је јуче да је бивши председник демократа Драган Ђилас одлучио да се, како каже, врати у политику иако из ње никада није ни одлазио.

“Да се врати са новом бриљантном идејом да гарантује за пројекте својом имовином, баш као што је гарантовао за ДС и отерао је у стечај. Да апсурд буде већи баш оном имовином коју је стицао у периоду док је био на власти”, навео је Стефановић и подсетио да су Ђиласове компаније у време док је управљао Београдом имале промет од преко 19 милијарди динара, што није пошло за руком ниједном другом тајкуну у Србији.

АЛО

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here