Тајни састанак Ђиласа и Шутановца о изборима

Поделите:

Бивши градоначелник Београда, Драган Ђилас, и лидер ДС Драган Шутановац, састали су се недавно а састанак је трајао нешто више од једног сата, пише „Блиц“.

И Ђилас и Шутановац потврдили су за „Блиц“ да су се видели и разговарали, али нису желели да откривају детаље сусрета.

„Видели смо се и разговарали као што се виђам и са свима другима који планирају учешће на градским изборима“, рекао је Шутановац.

Ђилас је изјавио да може да потврди да је састанка било, али да ништа конкретније не може да каже.

„Разговарали су о изборима, о начинима да опозиција смени власт у Београду, о томе како обезбедити да услови буду фер. Ђилас је онда рекао да би волео да га демократе подрже на изборима“, наводи саговорник „Блица“.

У интервјуу који је дао за НИН, Ђилас је рекао да верује у могућност да буде кандидат једне колоне и да ће се лако постићи договор ако председници странака буду прво Београђани, па тек онда страначки лидери.

И Шутановац је више пута изјавио да верује да је договор опозиције и даље могућ, као и да ДС инсистира на програмској коалицији, што значи да су Двери и остале десно оријентисане странке за ДС неприхватљиве.

Он је то рекао више пута након што је Саша Јанковић пре неколико месеци изненада раскинуо сарадњу са демократама због, како је тада рекао сарадње лидера ДС са Александром Вучићем.

Kако наводи саговорник „Блица“, Шутановац се није изјашњавао нити је говорио о шансама да ДС подржи Ђиласа.

„Шутановац је наступио са позиције неког ко ће се кандидовати на наступајућим градским изборима. Ђиласов проблем могао би да буде одсуство страначке инфраструктуре и активиста чланова који би радили кампању на терену и у том смислу ДС би био користан, али је у овом тренутку подршка још неизвесна“, наводи саговорник „Блица“.

Kако „Блиц“ сазнаје, пре извесног времена одржане су седнице свих 17 београдских општинских одбора ДС и сви су донели одлуку да ДС на изборе треба да изађе са својим кандидатом.

Претходно је у октобру била одржана седница Председништва ДС, заједно са члановима посланичког политичког клуба и ту је такође одлучено да ДС иде са својим најјачим кандидатом, али да и поред тога остаје отворен за сарадњу са свима који деле њихове вредности.

Б92

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here