Трамп и Макрон разговарали о Сирији и Ираку

Поделите:

Амерички и француски председници, Доналд Трамп и Емануел Макрон, разговарали су телефоном о начинима како да се побољша сарадња при решавању кризе у Сирији и Ираку и борба против утицаја Ирана, саопштила је данас Бела кућа.

Два лидера разговарала су и о стварању политичке резолуције у Либији и борби против терористичких активности у региону Сахел у Африци, преноси АП.

Како се наводи, Трамп и Макрон су се сложили да режим председника Венецуеле Николаса Мадура мора да „врати права грађанима Венецуеле“.

Они су се сложили и да је важно да све стране спроводе споразум из Минска како би се успоставио мир у Украјини, а разговарали су и о заједничким интересима у погледу Северне Кореје.

САД ЋЕ ИПАК УЧЕСТВОВАТИ У КЛИМАТСКИМ ПРЕГОВОРИМА

САД ће ипак учествовати у међународним преговорима о климатским променама упркос планираном повлачену из Париског споразума о клими, саопштио је Стејт департмент.

„САД ће наставити да учествују у међународним преговорима и састанцима посвећеним климатским променама како би заштитиле америчке интересе и обезбедиле да све опције будуће политике остану отворене за америчку администрацију“, наводи се у саопштењу, преноси АФП.

„Такво учешће укључиваће и актуелне преговоре који су везани за примену Париског споразума“, додаје Стејт департмент.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here