Трамп искулирао већину наших политичара, само пет позивница за Молитвени доручак

Поделите:

На листи званица из Србије за традиционални Молитвени доручак у Вашингтону и ове године је иста петорка – шеф дипломатије Ивица Дачић, министар за иновације Ненад Поповић, потпредседик парламента Владимир Маринковић, државни секретар у Министарству здравља Мехо Махмутовић и Даница и Вук Драшковић.

Они су за „Новости“ потврдили да су позиве добили и већина каже да ће 8. фебруара бити на догађају чији је домаћин амерички председник Доналд Трамп.

И ове године сам добио позив, али ћу видети да ли ћу ићи – рекао је Дачић.

Национални молитвени доручак традиција је стара више од шест и по деценија по којој се сваке године, у заједничкој молитви окупљају председник САД, чланови Конгреса, Сената, амерички политичари и војни лидери, као и угледни гости са разних страна света.

Молитвени доручак траје неколико дана и састоји се из низа састанака, ручкова и вечера, али је централни догађај доручак у четвртак на којем ће говорити председник Трамп и специјални гост чији се идентитет не открива до последњег часа.

Владимир Маринковић, за „Новости“, каже да је ове године добио позив за ВИП салон у хотелу „Вашингтон Хилтон“, у којем се одржава Молитвени доручак, па очекује да ће имати прилику да се, накратко, сретне и са Трампом:

Током боравка у Вашингтону имаћу и низ састанака са америчким сенаторима и конгресменима. У уторак, 6. фебруара, учествоваћу на округлом столу који организује сенатор Џон Мекејн, а на тему сарадње земаља Западног Балкана и САД у борби против тероризма

Espreso

Поделите:

1 COMMENT

  1. Vidi se koliko je postovan i cenjen nas Velika Vodja AV kad nije ni dobio pozivnicu: da l zbog radikalske proslosti, da l zbog Andrijinog lopovluka pitanje je sad. Razocaran sam sto su pozvana ova tri debila (Dacic, Popovic, Draskovic) – njima je mesto iza resetaka a ne za doruckom. Trebali su pozvati npr Sutanovca, Burnabitchku, Mihajlovicku i Djilasa.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here