ТРАМП ОДГОВОРИО СЕВЕРНОЈ KОРЕЈИ „Е, сада су СВЕ ОПЦИЈЕ на столу“

Поделите:

Бела кућа саопштила је данас да су „све опције на столу“ у вези са Северном Kорејом, преноси РТ. Трамп, који је претходно нагласио да је Вашингтон „100 одсто уз Јапан“, саопштио је да је свет „примио последњу поруку Северне Kореје јасно и гласно“.

– Свет је примио поруку Северне Kореје јасно и гласно – режим је сигнализирао свој презир према суседима, према свим чланицама УН и према минимуму стандарда за прихватљиво међународно понашање. Претње и дестабилизујуће акције само повећавају изолацију севернокорејског режима у региону и међу свим државама на свету. Све опције су на столу – стоји у саопштењу које је потписао Трамп.

Председники САД разговарао је јутрос са премијером Јапана Шинзеом Абеом. Двојица лидера усагласила су се током 40-минутног телефонског разговора да Северна Kореја представља опасност по цео свет и да ће предузети заједничкие мере у сузбијању те опасности.

Подсећамо, Северна Kореја лансирала је рано јутрос једну ракету, која је прелетела територију Јапана и распала се у три дела, пренела су светске агенције.

Генералштаб јужнокорејске армије је саопштио да је ракета летела 2.700 километара, на максималној висини од 5,5 километра, и прелетела острво Хокаидо. Још увек није познато о каквој врсти ракете је реч, док Ројтерс јавља да је пројектил летео око 1.180 километара и пао у воде код острва Хокаидо. Јапанска војска није покушала да обори ракету.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here