Трамп оптужио Хилари Клинтон да је била у дилу са FBI и Русијом

Поделите:

ДОНАЛД Трамп као да је одлучио да пређе у контранапад пртови „вашингтонског блата” које му `пије крв` откако је ушао у Белу кућу.

Управо је оптужио бившу државбну секретарку Хилари Клинтон, која му је била ривал на председничким изборима, да је „у завери са Федералним истражним бироом (FBI) и Русијом”,

На свом Твитер-налогу написао је: „Сада када је постало јасно да су чиста лаж биле тврдфње да сам био у дилу са Русијом, постаје јасно да је постојала само завера између Хилари Клинтон и FBI и Русије”.

Поводом оптужби Демократске партије САД, а и саме Клинтонове, да је Трамп победио само захваљујући руском мешању у изборе – тренутно истрагу воде три конгресна комитета и специјални тужилац Роберт Мулер.

Трамп је – откако те истраге трају – био оптуживан чак и да је са кремљом направио заверу против саме америчке демократије. Межутим, сада он, ево, пребацује лоптицу на другу страну и тврди да је Клинтонова била повезана са руским властима.

Претходно је, још почетком прошле године, оптужио своју бившу ривалку да је као државна секртетарка препустила Русији 20 одсто америчког уранијума. Чак је изнео оптужбу да је за то брат Џона Подесте, шефа изборне кампање Клитнонове, добио 180.000 долара мита.

Да Трамп неће одустати, сведочи и то што је од Министарства правде САД затражио да утврди због чега је FBI, у време када је изборна кампања била на врхунцу, одустао од подизања оптужнице против Клинтонове иако је на челу Стејт департмана кршила правила у вођењу службене преписке.

Трамп отворено тврди да је FBI тиме подржао његову ривалку.

Индикативно је да је издање The Hill управо данас објавило да је FBI отворио нову истрагу против Клинтонове. Поводом њеног добротворног фонда Clinton Foundation.

Предмет истраге је: да ли је америчка држава помагала онима – државама и појединцима – који су донирали Clinton Foundation. А такође: да ли је фондација Била и Хилари Клинтон плаћала уредно порезе.

Clinton Foundation је основана 1997-ме док је Бил Клинтон био на челу САД.

Већ су се појавиле тврдње да је та фондација 2014-те само једну трећину својих прихода усмерила у добротворне и хуманитанре сврхе.

Факти

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here