Трамп: Војна акција против Северне Kореје није моја главна опција

Поделите:

Председник САД Доналд Трамп је данас рекао да, ако Сједињене Државе предузму војну опцију због претње Северне Kореје, „то ц́е бити разорно“.

Трамп је данас рекао да су САД „потпуно спремне“ за војну опцију, али да она није пожељна. Додао је: „Ако морамо да то предузмемо, ми предузец́емо“.

Трамп је то рекао на конференцији за новинаре у Белој куц́и поводом изјаве севернокорејског министра иностраних послова у понедељак да су недавне претеће изјаве Трампа представљале проглашење рата, те да би зато Северна Kореја имала право да пуца у америчке војне авионе.

Трамп је рекао да се лидер Северне Kореје понаша „врло лоше“.

Трамп је оптужио претходне председнике САД због неуспеха у сукобу са Северном Kорејом и додао: „Ја ц́у поправити тај неред“.

Трамп је рекао и да је време да све земље „удруже снаге како би се изоловала севернокорејска опасност“ и да све земље морају сада деловати за денуклеаризацију Северне Kореје.

Трумп је данас поновио прошлонедељну похвалу због кинеских извештаја о прекиду банкарских односа са Северном Kорејом, али нема званичне потврде Kине о таквом кораку.

Влада САД је данс увела нове санкције против севернокорејских банака.

Бета

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here