Тражи се смена Муамера Зукорлића

Поделите:

Конференција универзитета Србије – КОНУС је иницијативу за смену доставила председници парламента Маји Гојковић, као и министру просвете Младену Шарчевићу, председници Владе Србије Ани Брнабићи председнику Србије Александру Вучићу

Конференција универзитета Србије – КОНУС затражила је данас смену председника скупштинског Одбора за образовање Муамера Зукорлића због, како кажу, нестручног и некомпетентног обављања функције као и због њеног коришћења за остварење личних интереса.

Они су иницијативу за смену доставили председници парламента Маји Гојковић, као и министру просвете Младену Шарчевићу, председници Владе Србије Ани Брнабићи председнику Србије Александру Вучићу.

Како кажу Муамер Зукорлић је у својству председника Одбора, у више наврата,
износио неистине и аргументима неутемељене тврдње које се тичу високог образовања у Србији.

Они наводе да као власник приватног Универзитета у Новом Пазару, Муамер Зукорлић „функцију на којој се налази веома често користи како би изговарао неистине и погрешно интерпретирао чињенице предлажући решења која би довела до акта о акредитацији који годинама није у стању да добије“.

Подсећају да по оцени Националног савета за високо образовање и Комисије за акредитацију и проверу квалитета тај универзитет не испуњава прописане стандарде који се односе на кадровску, просторну и техничку опремљеност.

Ректорски савет КОНУС-а сматра да је овакво понашање Муамера Зукорлића недопустиво и да може да нанесе трајну штету постојећем систему високог образовања Србије, које је од стране водеће глобалне мреже истраживања – УНИВЕСИТАС 21, рангирано на првом месту, испред Велике Британије и Сједињених Америчких Држава.

„Високо образовање у Србији, као главни стуб развоја једног друштва, треба континуирано развијати и непрекидно радити на унапређењу његовог квалитета. Оно мора бити ван свих дневнополитичких амбиција и партикуларних, личних, интереса“, наводи се у саопштењу.

Због тога је, наглашавају, важно да на челу једног од најважнијих скупштинских одбора буде особа која ће својим деловањем тежити ка остварењу наведених циљева.

Иницијативу су потписали ректори осам државних и девет приватних акредитованих универзитета у Србији.

Поделите:

3 COMMENTS

  1. Efendijaa konta da se pravo znanje stice na cilimu uz ibrik kahave sa hanumom, jok more, treba citati.

    Samo u partijasnici <vonoj demokratija to moze. Ljaic je veseOBLASNI expert, nema sta nije bio sa svojih 0,00000000000000004% glasova. Coek 5 godina ne silazi sa vlasti. Cigo svira pesmu koju platis.

    Efendija je video kako Rasim, pa i on krenuo…a bas su izabrali coeka za obrazovanje, nemere neg je…

  2. Не, не и не ако е имало памети у овом народу. Он е много уман човек, разговарао сам са њим. Он треба просвети Србие. Зашто овако на комунистички, партизански начин макнути човека коии има више у пети него цели САНУ у глави. Не играй се Србиио.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here