ТУРЦИ ОПТУЖИЛИ БИВШЕГ ОТПОРАША Срђа Поповић руши владе!

Поделите:

У опширној анализи најугледнијег турског дневног листа „Хуријет“, српска организација за примењену ненасилну акцију и стратегије „Kанвас“, некадашњи „Отпор“, који води познати политички активиста Срђа Поповић, означена је као једна од организација која је спроводила такозвано “Арапско пролеће”.

Наиме, „Хуријет“ је обавио текст о књизи „Да ли нас Бог жели?“ турског аутора који је спровео истраживање у Kаиру, а у којој учесници обојене револуције у том месту тврде да су били обучавани од стране српске организације “Kанвас“. Аутор Онур Синан Гизалтан кроз своје истраживање показао је да је „америчка рука“ била дубоко умешана у сва дешавања током “Арапског пролећа”, а посебно у дешавањима у Египту, а Ахмед Махир и Мухамед Адел, египатски активисти, како пише „Хуријет“, јавно су сведочили о томе да су обучавани у америчком Алберт Ајнштајн Институту, као и да су касније примали обуку од стране српске организације “Kанвас”.

Они су знања, по њиховим сопственим речима, добијена од “Kанваса” примењивали током немира на Тарир тргу у Kаиру, наводи Гизалтан у својој књизи.

„Kанвас“: Бујна машта

Kоментаришући ову причу из “Kанваса” су јуче за “Ало“ поручили да је то све нечија “бујна машта”.

– У земљи у којој су и фудбалске судије завереници, медији могу да дозволе себи ту слободу да објашњавају како је “Kанвас” утицајнији и моћнији од Савета безбедности УН. Последице такве маште треба тражити можда у степену демократије и слободе у тој земљи – поручују из „Kанваса“.

Иначе, организација „Kанвас“ и Поповић, у више наврата су оптуживани за сарадњу са америчким обавештајним службама и маскираним фондацијама Беле куће. Тако је “Викиликс” још 2013. године тврдио да је Поповић један од припадника „америчке агентуре“, те да је кроз сарадњу са „Стратфором“ финансиран од стране НДИ, НЕД и других широко познатих америчких полу-обавештајних фондација. У самој Србији Поповић је означен као експонент ЦИА још из времена деловања Отпора за који је са неколико страна, па и од стране ФБИ-а, потврђено да је организација направљена и финансирана од стране Вашингтона.

Политички аналитичар Бранко Радун није изненађен оним што је објавио турски лист.

– Турски лист сасвим сигурно није случајно објавио да је Срђа Поповић са својом организацијом учествовао у “Арпаском пролећу”, то су вероватно сазнања њихове обавештајне службе. Објавили су све ово јер је вероватно Срђина организација имала учешће и у неким дешавањима у Турској. Уједињени арапски емирати су ставили “Kанвас” на листу терористичких организација, и били су етикетирани као неко ко угрожава арапске државе, и забранили су им било какав рад на њиховој територији, и путованај у ту земљу. У целој тој причи сигурно има истине и сад не знам да ли у овом момету “Kанвас” тако нешто ради, али не верујем да се Срђа повукао из те приче и сигуран сам да је и даље битан- коментарише Радун.
АЛО

Поделите:

7 Коментари

 1. Hm,hmm..pa,doticni je bio “ stazista “ u Rumuniji,cackao je i u Ukrajini…nista novo,samo je medijska blokada,sprecavala takve vesti. Ta,pesnica,istovetnog dizajna,na crnoj zastavi,viorila se nekada u Italiji,na demonstracijama,tucnjavama,nosile su je Musolinijeve falange,pa,su seni u Srbiji,pojavili politicari u crnim kosuljama,a, frizure hitleryugenda,zamenili su “ celavcima“.. Dans,vidljivima oko “ nac“.

 2. što jest jest Turci su zajebani igrači…..
  čekaju,čekaju pa kad te nanišane roknu topovsko đule pravo u grudi kao što su smakli ajduk Veljka Petrovića…..
  čučuk Stana kukala nedelju dana kad su ga overili…….
  ali meni deluje bezazleno taj Srđa ima lice kao devojačka idila.

 3. Ljudi,ovo su samo zamajavanja da ne vidimo sta nam se u kucu desava.
  Pustite tog anoreksicnog,pogledajte vlast.
  A sta vam se cini,sto,na primer,ANA BRNABIC UBRZANO PLJACKA SRBIJU.
  Ubrzano,galopirajuce,na veliko,kako kazu,da to vole,da kradu sto vise u sto kracem roku.
  Posle,taj rok nema kraja…
  PA SRBIN IZMISLIO,KRADI STO VISE I STO DUZE,DECENIIJAMA,AKO MOZE.
  Ona pita u parlamentu „da li moj brat treba da ostane bez posla,sa dvoje dece i 45 godina zivota,jer mu je sestra predsednik vlade“?
  A DA LI TVOJ BRAT MORA DA POSLUJE SAMO SA DRZAVOM?
  Na cijem celu si ti.
  Ili ce da umre od gladi,ako ne radi sa drzavom?
  Svi pljackaju,a to im je odobreno,od svekolikih okupatora,i spoljog i unutrasnjenjeg,saglasno.
  Otimaju,pljackaju bez primera u svetu.
  TURCI SU MALE BEBE PREMA NJIMA.
  Neko je rekao,POZELECETE VI TURAKA,ALI TURAKA BITI NECE.
  I sada citamo kretenske naslove sa nekim anoreksicnim,kako nam prete Turci?
  DOK HRVATSKA ANA KRADE?
  Pa imamo Rasima,pa on je zajasio vec,sto njega ne rusite,pustite Turke.
  Rasim je gori od tog anoreksicnog.
  Ali,posto Srbe boli Qrac,boli i mene.
  Bravo Ana,bravo Rasime,bravo Debela iz Gej 17,bravo Ruzicu,koji kazes da nema nista.
  Smejuci nam se u nase debilske i idiotske face.
  BRAVO COVECE!
  Aman Srbi,ili se u pamet ili se u dupe!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here