Тужна слика у институту за мајку и дете: Оброци бедни, бубе свуда, а нема чак …

Поделите:

Држава баца паре на глупости, а деца нам се лече у катастрофалним условима, кажу огорчени родитељи.
Малишани који се ових дана лече у београдском Институту за мајку и дете „Др Вукан Чупић“, али и њихови родитељи на правим су мукама.

Како нам се пожалила једна мајка (име и презиме познато редакцији) чије се дете лечило у Институту, за оброк добијају свега неколико колутова саламе. Ни ту није крај њиховим мукама, на све то, већ неколико дана у Институту нема топле воде, а собе су пуне буба.

– Уз неколико колутова саламе, дају једну „зденку“, парче хлеба и чашу јогурта. Ајде што је лоша храна, али да нема данима топле воде… Зар да купамо болесну децу хладном водом? – прича нам ова мајка.

Према њеним речима, не раде ни грејачи за млеко, а исто тако нема ни хранилице за бебе.

– Сина сам хранила тако што на фотељу ставим неке јастуке, које га држе да не би пао. Једва смо чекали да изађемо. На све то, проблеми с бубама, смрдибуба има баш много – каже наша саговорница и додаје:

– Када је докторка дошла у визиту, пресвлачила сам бебу и он се у том тренутку попишкио по себи, ја сам почела да плачем јер знам да не могу да га окупам. Докторка ме је питала шта ми је, ја само јој одговорила да не знам како да га оперем јер нема топле воде, на шта ми је она немоћно одговорила: „Не могу ни ја да оперем руке“. Не кривим особље болнице, сви они су заиста фини и добро раде свој посао, труде се и чине и више него што је реално. Жао ми је и њих у каквим условима раде – каже мајка која је била у Институту са својим дететом.

Како наводи наша саговорница, ни хигијенски услови нису на завидном нивоу.

– Није било ни тоалет-папира. Државу и ову власт треба да буде срамота што расипају паре на којекакве глупости, деца нам се лече у ужасним условима, а здравствени радници немају услове за рад. Срамота – каже она.
– Што се тиче исхране, она се планира и спроводи према стандардима који постоје. Може да се деси да количине варирају, али се трудимо да испоштујемо све. Нисмо имали примедбе, али би било пожељно да се родитељи прво обрате нама. Сапуна и тоалет-папира поставимо онолико колико треба да има. Нама је у интересу да купатила и просторије буду што чистији, – каже Вукомановић.

Др Владислав Вукомановић

ЗАМЕЊЕНИ КОТЛОВИ

Заменик директора Института за мајку и дете др Владислав Вукомановић каже да је проблем с топлом водом решен прекјуче, када су замењени котлови, и истиче да Институт добро функционише:

Курир

Поделите:

1 COMMENT

  1. Nemojmo preterivati.Ne idemo u bolnice da jedemo,nego da lecimo decu,pa i kuci ne jedemo svaki dan pecenje.Nije tacno da su uslovi losi,bar na kardiologiji i kardiohirurgiji,jer sam,nazalost,mnogo puta s mojom Nikolinom boravila tamo.A sto se osoblja tice….kad bi svi lekari bili kao lekari sa Instituta, ne bismo imali ovoliko nelecene i pogresno lecene dece.Hvala im sto postoje i sto su mi omogucilili da moj andjeo odrasta sa nama.Hvala im beskrajno.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here