Твитер угасио профил Доналду Трампу

Поделите:

Налог америчког председника Доналда Трампа на Твитеру на кратко је у четвртак увече деактивирао наш радник, саопштила је компанија, подижући озбиљна питања о безбедности мреже којом се први човек САД служи да објави главне политичке теме, повеже са гласачима и изрази мишљење, пише “Вашингтон пост”.

Трампов налог је нестао јуче око 7 увече, да би у сат времена касније “Твитер” објавио саопштење да је председников налог “ненамерно деактивиран услед грешке запосленог”.

Налог је био угашен 11 минута, након чега је повраћен. Kомпанија је након истраге, два сата касније објавила да деактивација уопште није била случајна.

 

 

Радник “Твитера” је угасио Трампов налог свог последњег дана на послу. Из компаније су саопштили да ће истрага бити продужена.

Неминовани званичник је рекао да су председник и Бела кућа свесни инцидента и да су у контакту са компанијом.

Име радника није објављено, као ни други детаљи, укључујући како је тај запослени добио приступ председниковом налогу и да ли је неко кршење безбедности довело до његове деактивације.

еименовани бивши радник “Твитера” изјавио је да “много” запослених може суспендовати налог корисника, али да много мање њих – неколико стотина – има моћ да га деактивира.

У компанији је раније било разговора о специјалној заштити проверених налога високог профила, али те мере нису никад имплементиране – рекао је тај извор за „БазФид“.

Трамп користи свој налог на “Твитеру” од марта 2009, од када је “твитовао” више од 36.000 пута и има 41,7 милиона пратилаца.

Председниково коришћење друштвене мреже није тривијална ствар, чега је и сам Трамп свестан.

Да вам ја нешто кажем о Твитету. Можда сада не бих био овде да га нема – рекао је он у интервјуу у марту. – Твитер је сјајна ствар јер могу рећи шта желим.

Председник још није коментарисао деактивацију свог налога.

Твитер је у прошлости суспендовао и друге налоге високог профила због кршења услова, а последњи инцидент отвара бројна питања о томе ко има приступ председниковом налогу.

“Вашингтон пост” указује да се овај инцидент догађа у време кад “Твитер”, “Фејсбук” и “Гугл” пролазе кроз истрагу због начина на који се могу злоупотребити. Адвокати ових компанија су сведочили на Kапитол Хилу у оквиру истраге умешаности Русије у америчке председничке изборе 2016.

 

Блиц

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here