У најлуксузнијим колима света „српски“ производ

Поделите:

У производној хали фирме “Пасубио” у Шапцу увелико се шије кожа за најлуксузније светске аутомобиле.

Производњу у Шапцу ова италијанска фирма почела је у јуну, до сада су запослили 62 радника, до краја године запослиће још сто Шапчана, а у 2018. планирају још 300 до 400 новозапослених.

Производни погон ове фабрике посетили су данас градоначелник Небојша Зеленовић, заменик градоначелника Душан Kостадиновић и начелница Одељења за локални економски развој Виолета Шестић.

У последњих годину дана у Шапцу се запослило 1290 људи, рекао је градоначелник приликом посете италијанској компанији.

”Повољни пословни амбијент у Шапцу у ком је неколико страних и домаћих компанија покренуло или проширило производњу довео је до тога да се 1.290 људи запосли. Смањили смо незапосленост и она је сада око 9.500. Да се повећава број запослених показују и повећани приходи у буџету од пореза на зараде. Радили смо добро, слушали потребе привреде и радника и то сада даје добре резултате”, рекао је градоначелник Зеленовић.

Он је додао да су локална администрација и домаће фирме које су учествовале у покретању производње у “Пасубију” показале ефикасност и професионалност.

”Искуства компаније “Пасубио” показују да нигде нису успели тако брзо да организују производњу као у Шапцу. Посебно сам поносан што су људи који су се запослили овде задовољни и што је компанија од свих градова у Србији одабрала Шабац”, казао је Небојша Зеленовић.

Директор “Пасубија” Масимилијано Такони најавио је да ће до наредне године у производној хали радити још 100 радника.

”Тренутно ради 62 радника у производњи, планирамо да запослимо још људи, до 2018. сто радника, а наредне године од 300 до 400. Доста труда улажемо у обуке запослених јер је рад на кожи тежак захтева дугу и темељну обуку да би људи разумели шта се од њих тражи. Наша је потреба да што пре запослимо што више људи како би од почетка учили и усавршавали се”, рекао је Такони.

„Пасубио“ шије кожу за унутрашњост луксузних атомобила као што су „јагуар“, „порше“, „бентли“, „ферари“. Радници који сада раде у производњи обучавали су се једну недељу у Шапцу, а три недеље провели су на обуци у Италији. Kомпанија “Пасубио” је један од кључних играча на међународном тржишту за прераду коже. У марту ове године купили су халу на Мишару у којој су, већ у јуну, почели са производњом.

 

 

Бета

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here