У нападу у Барселони убијено 13 људи

Поделите:

Више особа погинуло је у терористичком нападу у Барселони у Шпанији када је бели комби улетео међу пешаке у центру града. Шпански лист Ел Паис објавио је да полицијси извори потврђују да је 13 особа погинуло у нападу. Шпански јавни сервис објавио је да је један од осумњичених ухапшен.

19.57 – Шпански јавни сервис објавио је да је један осумњичени за напад у Барселони ухапшен, преноси АП.

19.52 – У Амбасади Србије у Шпанији и Министарству спољних послова Србије за Н1 је речено да су дипломатски представници ангажовани на праћену ситуације и прикупљању података поводом напада у Барселони. Према тренутним информацијама, нема повређених и настрадалих држављана Србије. Током вечери опширније информације.

19.41 – Један сведок испричао је да је комби прегазио људе док су прелазили улицу на семафору.

19.40 – Полиција је ван Барселоне пронашла и други комби за који се верује да је повезан са нападом. Претпоставља се да је један од нападача у њему могао да побегне.

19.24 – Полиција објавила идентитет и фотографију једног од осумњичених за напад. Према сумњама полиције у питању је Дрис Оукабир.

19.14 – Ел Паис: Власти кажу да је 13 мртвих у нападу у Барселони.

19.07 -Лист ЕлПаис објавио је да је полиција потврдила да је најмање троје људи настрадало.

18.59 – Шпанска новинска агенција ЕФЕ јавља да је двоје људи убијено, а 20 повређено у терористичком нападу у Барселони.

18.47 – Портпарол ланца ресторана у Барселони рекао је за медије да је око 600 људи заробљено у њиховим угоститељским објектима и чекају дозволу полиције да изађу напоље.

18.21 – Шпански Ел Паис је, позивајући се на полицијске изворе, објавио да је једна особа погинула а да је 20 људи повређено.

18.16 – Лист Гардијан пренео је да је шпанска полиција саопштила да инцидент третира као терористички напад и да се једно наоружано лице забарикадирало у турском ресторану у близини Лас Рамбле.

18.02 – Скy неwс преноси писање локалних медија да је двоје људи погинуло у нападу. Полиција је навела да трага за нападачем који је висок око 1,7 метара и носи белу кошуљу.

17.58 – Локални медији преносе да су двојица наоружаних мушкараца улетела у један ресторан у Барселони после напада на Лас Рамбли.

Полиција је потврдила да се на Лас Рамбли, главној улици у Барселони која је делом и пешачка зона, десио „тежак удес“ у којем је више људи повређено. Возач комбија је после инцидента побегао пешке, наводи полиција.

Kаталонска служба за ванредне ситуације саопштила је да је добила наређење да затвори метро и возне линије у близини напада.

Лист Ел Паис преноси да је после инцидента више људи остало да лежи на плочнику, а у помоћ им је притекла полиција и очевици који су се на нашли на лицу места.

Полиција је затворила улицу, као и све продавнице у том делу, а простор надлећу хеликоптери.

Н1

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here