УБИЈАЛИ СРБЕ: Међу убицама Слободанка Шакић, југословенска шампионка у стрељаштву!

Поделите:

Злогласна јединица „Шеве“ бројала је 27 чланова од којих ни против једног Тужилаштво БиХ није покренуло истрагу нити је подигло оптужницу за ратне злочине ?!?

У пресеку оперативних сазнања о деловањима ове тајне бошњачке формације која се сумњичи за бројне злочине над сарајевским Србима, убиства припадника мировних снага УН и атентате на неистомишљенике бошњачког ратног војног и политичког врха, такође се наводе и имена жртава за које постоје чврсти докази да су их убиле „Шеве“.

У поменутом документу, такође, се наводи да су бројни припадници „Шева“, међу којима и главни егзекутор ове злогласне формације Неџад Херенда – за кога је „ЕуроБлиц“ јуче објавио да се крије у Холандији – специјалну терористичку обуку пре избијања рата у БиХ завршили у кампу Хрватске обавештајне службе (СИС) у Метковићу.

Српски истражиоци такође су дошли до сазнања да су након Херендиног хапшења у Сарајеву 1996. због сумње да је учествовао у убиству Неџада Угљена интерес за злочине „Шева“ показали и истражитељи Хашког трибунала.

– Међународни истражиоци дошли су до сазнања о конкретним злочинима „Шева“, а то су: свирепо стрељање 12 људи, осам резервних припадника ЈНА и четири цивила, од којих је једна жена, испред Дома полиције у Сарајеву. Херенда је заједно са Шошићем на Врбањи мосту у мају 1993. ликвидирао и девојку и младића који су у сарајевским медијима прозвани „сарајевски Ромео и Јулија“, а чије је убиство у западним медијима приписано српским снагама.


Припадници „Шева“ и Неџад Херенда су снајперски деловали и по припадницима УНПРОФОР, те су тако извршли убиство француског војника испред хотела „Холидеј Ин“ у Сарајеву. На њега су пуцали са простора између зграде Музеја и зграде бившег Извршног већа, стварајући привид да је пуцано са Грбавице, како би се за ово убиство оптужила ВРС.

– Снајперисти „Шева“ су „вежбали гађање“ по циљевима на Грбавици, делу града под српском контролом, тако што су гађали жене и „бабе у црнини“, јер су знали да то нису Бошњакиње – наводи се у извештају у којем се, између осталог, налазе имена и презимена 16 убијених српских цивила са Грбавице у периоду од августа 1992. до јула 1993, као и осам тешко рањених цивила из истог раздобља.

Стрељачки ас – снајпериста „Шева“

На списку убица који су се налазили у „Шевама“ посебну пажњу привлачи име Слободанке Шакић, предратне првакиње Југославије у стрељаштву, која, према тврдњама познатог тузланског адвоката Фарука Балијагића, већ дуго живи под лажним именом.

– Шакићева је после рата живела у Немачкој под именом Уна Вегар. Касније се вратила у Сарајево и под тим именом чак се запослила у ОХР. Међутим, кад су новинари открили њен прави идентитет Шакићева се удала за неког Американца и побегла у САД – тврди Балијагић.

Блиц

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here