Угљанин: Србија нема шта да тражи у Санџаку

Поделите:

У саопштењу СДА достављеном медијима захтевају се хитне и неодложне промене Устава Србије „како би се коначно решио статус Санџака и статус бошњачког народа у Србији“

Мањинска СДА Сулејмана Угљанина због, како наводи, неповерења у српске државне органе, пре свега правосуђе и полицију, поново тражи хитне и неодложне промене Устава зарад решавања „статуса Санџака и бошњачког народа“.

У саопштењу СДА достављеном медијима се наводи да су „Српски државни органи, првенствено правосуђе и полиција, изгубили право и кредибилитет да делују на простору Санџака“.

„Из тих разлога СДА Санџака, као мањинска парламентарна странка захева хитне и неодложне промене Устава Србије како би се коначно решио статус Санџака и статус бошњачког народа у Србији“, наводи се у саопштењу.

СДА је поново позвала Владу Србије и ЕУ на такође хитну ревизију Акционог плана за поглавље 23 и 24 за приступање Србије Европској унији, мањинског акционог плана и мањиских закона како би се, како наводе, изградила правна држава, владавина права и једнакост пред законом.

Повод за обнављање ових захтева је то што се, како су навели, данас навршава девет година од сукоба у службеним просторијама СДА када је пуцано из ватреног оружја на руковдоство странке, а државни органи нису расветлили овај, као и многе друге „нересене злочине над Бошњацима Санџака 90-их година“.

Танјуг

Поделите:

1 коментар

  1. Па Суљо потурице Санџак је одувек био а и остаће СРБСКИ. Што се бошњака тиче они живе у БиХ па ако се и ти сматраш њиховим иди тамо па живи пошто си њихове школе „завршио“ али не научи ништа. УСТАВ СРБИЈЕ ЋЕ МЕЊАТИ СРБИ А КОМЕ ГОД СЕ НЕ СВИЂА ГРАНИЦЕ СУ ОТВОРЕНЕ ПА НЕК БИРА ГДЕ ВОЛИ ДА ЖИВИ.

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here