Ugljanin: Srbija nema šta da traži u Sandžaku

Podelite:

U saopštenju SDA dostavljenom medijima zahtevaju se hitne i neodložne promene Ustava Srbije „kako bi se konačno rešio status Sandžaka i status bošnjačkog naroda u Srbiji“

Manjinska SDA Sulejmana Ugljanina zbog, kako navodi, nepoverenja u srpske državne organe, pre svega pravosuđe i policiju, ponovo traži hitne i neodložne promene Ustava zarad rešavanja „statusa Sandžaka i bošnjačkog naroda“.

U saopštenju SDA dostavljenom medijima se navodi da su „Srpski državni organi, prvenstveno pravosuđe i policija, izgubili pravo i kredibilitet da deluju na prostoru Sandžaka“.

„Iz tih razloga SDA Sandžaka, kao manjinska parlamentarna stranka zaheva hitne i neodložne promene Ustava Srbije kako bi se konačno rešio status Sandžaka i status bošnjačkog naroda u Srbiji“, navodi se u saopštenju.

SDA je ponovo pozvala Vladu Srbije i EU na takođe hitnu reviziju Akcionog plana za poglavlje 23 i 24 za pristupanje Srbije Evropskoj uniji, manjinskog akcionog plana i manjiskih zakona kako bi se, kako navode, izgradila pravna država, vladavina prava i jednakost pred zakonom.

Povod za obnavljanje ovih zahteva je to što se, kako su naveli, danas navršava devet godina od sukoba u službenim prostorijama SDA kada je pucano iz vatrenog oružja na rukovdostvo stranke, a državni organi nisu rasvetlili ovaj, kao i mnoge druge „neresene zločine nad Bošnjacima Sandžaka 90-ih godina“.

Tanjug

Podelite:

1 komentar

  1. Pa Suljo poturice Sandžak je oduvek bio a i ostaće SRBSKI. Što se bošnjaka tiče oni žive u BiH pa ako se i ti smatraš njihovim idi tamo pa živi pošto si njihove škole „završio“ ali ne nauči ništa. USTAV SRBIJE ĆE MENJATI SRBI A KOME GOD SE NE SVIĐA GRANICE SU OTVORENE PA NEK BIRA GDE VOLI DA ŽIVI.

Ostavite komentar

Please enter your comment!
Please enter your name here