Угоститељи Гуче против лоших утицаја на Сабор трубача

Поделите:

Удружење угоститеља Гуче саопштило је данас да је задовољно посетом на Драгачевско сабору трубача, од 10.до 13. августа и да су од организатора затражили да отклоне појаве које имају „лош утицај на манифестацију“.

То удружење је прецизирало да се њихов захтев односи на уличне фрижидере са пићем и фолк музику, коју су назвали „народњацима“, под шатрама са го-го играчицама. Захвалили су се организатору зато што је „имао слуха“ да уважи њихову иницијативу да укине наплату улаза у Гучу у дане Сабора и оцењују да је посета зато била већа.

„Заједно се боримо да Сабор задржи изворност и традиционални дух и треба да истрајемо у томе и да елиминишемо све што негативно утиче на одржавање манифестације“, наводи се у саопштењу.

Удружење је истакло да је на овогодишњем Сабору било мање тезги на тротоарима који су предвиђени за издавање, уз оцену да је на то утицала цена закупа.

Додали су да се нису могле видети тезге на којима се излажу производи ручне израде и затражили да им се на следећем Сабору додели простор без накнаде и да им се обезбеде једнобразни штандови.

Угоститељи су оценили као „лоше“ што је на улицама био велики број фрижидера, „око 400-500,“ који, како истичу, на „нелегалан начин“ продају пиће, док су стални угоститељски објекти имали опсежне контроле.

„Пореска полиција је од 11 конролисаних сталних угоститељских објеката санкционисала свих 11. Сматрамо да у отежаним условима рада инспекција треба да покаже минимум толеранције и разумевања“, наводи се у саопштењу.

Угоститељи истичу да је „лоше и што није поштована саборска одлука да се искључиво чује труба под шатрама и улицама Гуче, а не народњаци са микрофоном у руци уз које обавезно иду го-го играчице по столовима што је дугогодишњи проблем Сабора“.

 

 

Бета

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here