Умро човек који је „омогућио Трампу да постане председник“

Поделите:

Водећи писац лажних вести на интернету током прошлогодишње кампање за председничке изборе у САД, Пол Хорнер (38), који је тврдио да је Доналд Трамп постао амерички председник захваљујући њему, пронађен је мртав у дому на периферији Феникса, а форензичари сматрају да се „случајно предозирао“ лековима.

АП преноси да је портпарол канцеларије шерифа округа Марикопа Марк Кејси изјавио да је Хорнерово тело пронађено у кревету 18. септембра и да аутопсијом нису утврђени никакви знаци насиља.

Кејси је казао да је Хорнер годинама претерано користио лекове који се издају на рецепт.

„Докази са лица места указују да би ово могло да буде случајно предозирање“, рекао је Кејси.

АП наводи да је Хорнер био познат по писању лажних прича и ширењу обмана путем интернета, које су често постајале вирално популарне на Фејсбуку и варале хиљаде људи.

Наводи се да је једна од тих лажних прича била тврдња да је тада још увек актуелни председник Барак Обама хомосексуалац и радикални муслиман, као и да се демонстрантима исплаћују хиљаде долара да протестују на Трамповим митинзима.

Хорнер је у прошлогодишњем интервјуу за „Вашингтон пост“ казао да сматра да је Трамп ушао у Белу кућу захваљујући њему, пошто присталице републиканског кандидата нису проверавале приче које је писао пре него што би их ширили даље друштвеним мрежама.

Поделите:

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here