Умро отац Гаврило из манастира ПРИВИНА ГЛАВА!

Поделите:

После дуге и тешке болести, преминуо је игуман Гаврило старешина манастира Привина Глава код Шида, пишу данас београдски медији.

Тело игумана положено је у саборној манастирској цркви, а света архијерејска литургија коју ће служити епископ сремски Василије, одржаће се у суботу у девет часова, преносе „Новости“.

Отац Гаврило (Видосав Марић) рођен је у селу Вишњићево, у шидској општини.

Први монашки живот започео је с 11 година у једном од македонских манастира, затим долази у манастир Пакрац у Хрватској, па у Kовиљ.

„А онда су ме 1978. године замолили да оживим запуштени манастир Привину Главу. У то време овде нису хтели да дођу ни живи, ни мртви калуђери. Kренули смо са богослужењем, психолошким, духовним и моралним разговорима. Поједини великодостојници и свештеници називали су ме и врачарем, гатарем, гледачем и пророком. А ништа од свега тога нисам, само је моја душа чиста. Не дај боже, нисам пророк, јер пророк је први и последњи свети Јован Kрститељ. И после њега нема пророка на земљи“, овако је причао раније отац Гаврило.

У манастирски комплекс из 12. века отац Гаврило стално је улагао и градио. У склопу манастира налази се пет цркви и шест капела.

Kод оца Гаврила у Привину Главу годишње су долазиле десетине хиљаде верника тражећи благослов и спас.

За овај манастир често су биле везане и приче о чудесним исцељењима.

Привину Главу посећивали су и верници из других земаља – Швајцарске, Аустралије, Немачке, Холандије, Хрватске, Белгије…

Мондо

Поделите:

3 COMMENTS

  1. Oče Gavrilo,
    Neka ti je laka zemlje i neka ti Bog da rajsko uživanje, jer si nesebično mnogim pomagao pružao toplinu i toplim rečima kao i molitvama tešio i lečio mnoge bolesnike. Hvala za svako dobro koje si mojoj porodici dao.Jagoda

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here