Уролог лечи бесплатно

Поделите:

Др Владимир Гајић у својој амбуланти у селу Козјаку, где је на видном месту истакао обавештење / Фото В. Митрић

Др Владимир Гајић у својој амбуланти у Козјаку код Лознице посебно третира социјално угрожене. Пацијенти су за њега светиња, то је чинио и у државној болници

ОДЛУКУ да свима онима који немају новца не наплаћује преглед у својој приватној амбуланти, у селу Козјаку код Лознице, угледни уролог др Владимир Гајић донео је још пре више од деценије, када се отиснуо у приватну праксу. За ту помало необичну и за лекаре неуобичајену праксу, доктор Гајић има објашњење да то ради као неко ко се заклео Хипократу и ко жели да се тако односи према људима од свег срца.

Сви добро знају да обавештење у ординацији да онај ко нема новца не плаћа, никада није био део маркетинга, већ, кажу, „слика и прилика доктора Гајића онаквог какав је био од малих ногу и касније кад је стасао“. А, није мали број људи које лекар из питомог села, надомак реке Јадар и испод Иверка, бесплатно лечи. Упућени кажу да месечно бар 50 људи затражи бесплатан преглед. Доктор о бројкама не говори.

– За мене је пацијент, личност и светиња, којој се максимално посвећујем и тако сам чинио и док сам био у државној болници, у Лозници, као и сада – каже др Гајић, за „Новости“. – Често из разговора видим да је пацијент слабог имовног стања, па му кажем да не плаћа преглед, како не би морао да се позива на обавештење које стоји у ординацији. Живимо у тешким временима и ако би свако од нас мало себе дао за оне којима је тешко, било би боље и угроженим људима, али и нама би срца била испуњенија. За мене ово није мото, већ живот и тако живим и радим.

Лозничанин Андрија Лекић каже да је, прошле седмице, био код др Гајића, суочен са болешћу и немаштином. По његовим речима, омиљени лекар није му само рекао да не плаћа преглед, већ му је бираним речима дао вољу да се бори са свим оним што га је „потерало“.

– Хвала од срца том дивном доктору из Козјака, за кога знам да је јако верујући човек, пун љубави, топлине и племенитости – каже владика шабачки Лаврентије. – Срећа је и његова што је изабрао такав живот и рад, који га воде испуњењу душе, без чега нема среће.

ПРИЗНАЊЕ

ХУМАНИ лекар др Владимир Гајић је, недавно, поред највиших признања града Лозница, добио и Повељу „Капетан Миша Анастасијевић“, са образложењем да је „његово задужбинарство нешто што соколи људе, греје им душу и учвршћује у уверење да није баш све тако како нам се чини“.

Новости.рс

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here