Уставни суд ОДБАЦИО иницијативу антивакциналиста

Поделите:

Уставни суд Србије одбацио је иницијативе за покретање поступка за оцену уставности законских одредби које се односе на обавезну вакцинацију деце и одраслих, јер сматра да иницијатори нису поткрепили своје тврдње, нити су оне уставно правно утемељене.

Иницијатори поступка тражили су да се утврди да нису у складу са Уставом поједине законске одредбе којима се налаже обавезна вакцинација, погово деце пред упис у школу тврдећи да им се на тај начин ускраћује право на избор, као и да нису у сагласности са међународним уговорима.

У одлуци, која је данас у целости објављена на сајту тог суда, преицизира се да је Уставни суд одбацио иницијативе за покретање поступка за оцену уставности и сагласности са потврђеним међународним уговорима појединих одредаба Закона о зашšтити становниšтва од заразних болести.

Решење суда о одбацивању је, како се додаје, упућено учесницима у поступку.

Иницијативе су одбачене јер је Уставни суд: „полазећи од претходно детаљно извршене анализе оспорених одредаба Закона о заштити грађана од заразних болести, са становишта свих битних навода иницијатора, нашао да изнетим разлозима у иницијативама није поткрепљена тврдња да има основа за покретање поступка за утврђивање неуставности и несагласности са потврђеним међународним уговорима одредаба Закона о заштити грађана од заразних болести“, наводи се у одлуци.

На овај начин Уставни суд је коначно одлучио о поднетим иницијативама, напомиње се у одлуци.

Због тога је такође одбацио захтеве за обуставу извршења појединачних аката и радњи предузетих на основу оспорених одредаба Закона о заштити грађана од заразних болести.

 

Танјуг

Поделите:

2 Коментари

 1. Само излазак на улице може да реши ово и сва друга “отворена питања“:
  ГМО, кејмтрејлове, увођење ЛГБТ идеологије кроз обавезан школски
  програм за основце и средњошколце…
  Само ово је довољан разлог да се бојкотују најављени избори, да се не
  глас ани за позицију ни за опозицију – јер је то једна иста багра коју
  финансира непријатељ из иностранства!

  Драган Славнић

 2. Још један доказ да су у институцијама државе неписмени и полуписмени послушници који одлучују како им нареде непријатељи српског народа. Када би знали да читају страну штампу видели би да је ова вакцина у Јапану забрањена, да је и Енглези не користе као и многе друге земље.
  Појединачне вакцине да али ова о којој је реч НЕ, НЕ и НЕ!!!
  И само наше вакцине – белосветске НЕ!!!

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here