Весић: Ђиласове фирме нису могле пословати кад он није био на власти, зато их је продао!

Поделите:

Манир опозиције је постао да дају себи функције, каже градски менаџер Горан Весић коментаришући јучерашњу изјаву бившег градоначленика Драгана Ђиласа да му је председник Александар Вучић нудио место потпредседника у Влади Србије

Kако је рекао, пре месец дана је Саша Јанковић изјавио да је „замислио“ да буде председник Владе, јуче се појавио још један кандидат, а вероватно ћемо, каже, ускоро чути да је и Вуку Јеремићу нуђено да буде министар спољних послова.

– То је начин на који они разумеју политику – прокоментарисао је Весић за ТВ Пинк и додао даје услов да бисте били премијер или потпредседник владе да имате посланике.

У Србији постоји 250 посланика, а да будете на било каквој таквој функцији, објашњава градски менаџер, морате да имате 126 посланика.

– Саша Јанковић, Драган Ђилас и Вук Јеремић немају посланике, према томе не знам како замишљају да буду на позицијама – навео је Весић.

Приметивши да Ђиласу није први пут „да ради нешто овако“, Весић је навео да је он 2012. „радио директно против тадашњег председника“ Демократске странке и председника Србије Бориса Тадића.

– То је једини разлог због којег се он опет враћа у политику, не би ли се дочепао неке функције, да ли је то место градоначелника или потпредседника Владе – оценио је.

Упитан како коментарише то што му појединци замерају да Град не улаже довољно у „социјалу“, Весић каже да је када је Ђилас смењен са места градоначелника остао дуг од 500 милиона динара пензионерима, трудницама и породиљама.

– Пензионерима се дуговало 254 милиона, трудницама 235 милиона, породиљама 49 милиона и дуговала се око 123 милиона за једнократну помоћ. То је нешто што је заиста безобразлук, човек који је такве дугове оставио да прича како неко не води рачуна о породиљама – рекао је градски менаџер и додао да за разлику од Ђиласа ова власт даје свакој запосленој породиљи 10 хиљада динара, а незапосленој 35 хиљада динара.

Весић је рекао и да је Ђилас задужио град за 1,2 милијарде евра, што је око 700 евра по становнику.

– То је таква демагогија и играње са грађанима да ја заиста немам речи. У политици морате да будете одговорни и да људима кажете отворено шта можете, а шта не можете – каже он.

За разлику од њега ова власт води одговорну политику, каже Весић и тврди да је Ђилас био сувласник листа Прес заједно са Мишковићем, што није ни крио, а да је онда дан пре него што је смењен са функције градоначелника продао фирме.

– Зашто их је продао? Па зато што не могу да раде док није на власти и зато и покушава да се врати, не би ли његове фирме поново зарађивале – тврди Весић.

Градски менаџер каже и да то што Ђилас критикује што се отварају тржни центри, показује да он не разуме како функционише град.

– Град не улаже ни један динар у тржни центар нити приватну зграду, ми само обезбеђујемо људима услове да раде. Инвеститори за сваки тржни центар и зграду која се изгради плаћају накнаду за грађевинско земљиште, а од те накнаде се гради водовод и канализација, обданишта, школе и све остало. Све ово говори да он апсолутно не зна како град функционише – наводи Весић.

Додаје и да је од 2010. до 2013. године, док је Ђилас био градоначелник, издато грађевинских и локацијских дозвола у Београду за 793.000 квадратних метара, да у то улази и насеље Војводе Степе, што је, тврди, радила држава.

– Ми смо од 2014. до 2017. године издали грађевинских дозвола за 2,5 милиона квадратних метара. Морате свакоме да омогући да гради јер ти људи плаћају накнаду држави, значи порука Драгана Ђиласа је зауставиће сваку градњу коју он не контролише, јер тако је и било у претходном периоду – приметио је.

Градски менаџер је подсетио да је Ђилас 12. марта 2009. године са Мирославом Мишковићем у Kану представио макету Града на води.

– Kада је он отишао затекли смо око 110.000 незапослених, а данас их има 88.000. Од почетка године је 66.000 људи добило посао, добијају посао тамо где се гради – каже Весић и додао да је Ђилас тако причао и о томе како ће да се гради музичка фонтана, а сада напада кад је направљена.

Градски менаџер је рекао да је поносан на много тога што је урађено у Београду, те да нема улице у којој нешто није урађено.

– Мислим да Београђани заиста виде да се град мења. Највише сам поносан на то што се Београд спушта на реке, што градимо Београд на води и што смо отворили Музеј савремене уметности. То је исти музеј који је у време Драгана Ђиласа био затворен -каже Весић и додаје да Ђиласу није падало на памет да уради било шта да отвори тај музеј.

Београд се мења, иза нас су стотине урађених фасада, сређен центар града, велики пројекти. Ми ћемо са тим резултатима изаћи на изборе и понудити грађанима како ће се даље развијати Београд, за разлику од оних који нуде превару и даље задуживање града, закључио је Весић.

Танјуг

Поделите:

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here