Весна Пешић се извињава зато што је СРПКИЊА?!

Поделите:

Поделите:

6 COMMENTS

  1. Vesna Pesic, Latinka i Canak su vazan deo naseg politickog zivota da ne bi potpuno skrenuli u fasizam. Demokratska drustva su najfleksibilnija i uvek urade ono sto je u njihovom najboljem interesu zato sto se u ravnomernim intervalima smenjuju konzervativna i liberalna vlast. Tako je Britanija tokom Francuske revolucije podrzavala revolucionare da oslabi Francusku, a kad su oni poceli da pobedjuju bila protiv njih. To ostali tumace Britanskom prevrtljivoscu a u stvari to je demokratija i smena vlasti.

  2. Diktator ili autokrata bi morao da bude šizofren i da konstantno menja misljenje da bi mogao da isprati sve tokove u Svetu i iznutra i da bi uradio ono sto je najbolje za njegovu drzavu. Zato se vlast smenjuje svakih 10 godina. Diktatorska vlast budi ekstremizam: ako je diktatura liberalna (SFRJ, EU) buja fasizam, a ako je diktatura desnicarska buja komunizam (carska Rusija, Kraljevina Jugoslavija).

  3. Tako jednim jednostavnim sistemom gde postoji vlast i opozicija jedna nasrpam druge u parlamentu, koja debatuje, izabrane vecinskim sistemom, anglosaksonske drzave su uspele da izbegnu sve moderne posasti totalitarnog rezima: i komunizam i fasizam. Cim osete da javno mnjenje skrece udesno oni izaberu konzervativce, a ako skrece ulevo oni izaberu liberale. I u fudbalu igraju dva tima, a ne tri ili pet. Osnovni preduslov za takav sistem je da je unutrasnja organizacija stranke demokratska i da imaju nezavisno finansiranje (dakle da tajkuni i obicni gradjani doniraju podjednako i Naprednjake i Demokrate, pa ko pobedi).

    • Hm,hmm…pa,pobedio je, belogardejac Putin,carista..imperator,nekada komunista,poput Milosevica,Vuka,Seselja…“ sav svet iz temelja se menja, bili smo neko sada smo niko “ u sta nas je pretvorila, Vesna i DOS.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here