ВИДЕО: Шварценегер и Макрон подбадали Трампа

Поделите:

Глумац и бивши гувернер Калифорнија Арнолд Шварценегер поставио је на друштвене мреже видео снимак са председником Француске Емануелом Макроном у којем „подбадају“ председника САД Доналда Трампа

Холивудска звезда филмског серијала „Терминатор“ и бивши гувернер америчке савезне државе Калифорнија Арнолд Шварценегер поставио је на друштвене мреже видео снимак са председником Француске Емануелом Макроном у којем „подбадају“ председника САД Доналда Трампа због његовог става о питањима заштите животне средине.

Како наводи „Politico.eu“, овај изненађујући видео селфи уследио је након Трампове објаве 1. јуна да намерава да повуче САД из Париског споразума о клими, необавезујућег договора којим су постављени циљеви смањења емитовања штетних гасова за 145 земаља са циљем борбе против климатских промена.

Наводи се да је Макрон гласно критиковао овај Трампов потез, охрабрујући оне који су забринути због климатских промена да емигрирају у Француску и истичући слоган „Учинимо планету поново великом“, што је реакција на чувени Трампов предизборни слоган „Учинимо планету поново великом“.

Сајт наводи да је Шварценегер, називајући га особом познатом по подршци политици која пријатељски опредељена према клими, такође критиковао Трампа због повлачења из споразума о клими.

„Један човек не може да уништи наш напредак. Један човек не може да засутави нашу револуцију за чисту енергију. И један човек не може да се врати у прошлост – то могу само ја“, казао је Шварценегер у снимку који је поставио на интернет раније овог месеца, а у којем је алудирао на своју улогу киборга који путује кроз време у „Терминатору“.

На снимку је приказан како стоји поред насмешеног Макрона и каже да су разговарли о „зеленој будућности“.

„Ми ћемо остварити резултате заједно како бисмо учнили планету поново великом“, каже Макрон на том снимку.

Овај снимак, испод којег је Шварценегер написао „Са председником Марконом, великим лидером!“, до сада је на „Инстаграму“ скупио више од милион прегледа.

Шварценегер није подржао Трампа током кампање за председничке изборе 2016. године.

Танјуг

Поделите:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here