Владети Јеротићу диплома „Народни учитељ“

Поделите:

Истакнути српски неуропсихијатар, психотерапеут, књижевник и академик Владета Јеротић добитник је почасне дипломе „Народни учитељ“ Факултета педагошких наука у Јагодини за ову годину

 

Истакнути српски неуропсихијатар, психотерапеут, књижевник и академик Владета Јеротић добитник је почасне дипломе „Народни учитељ“ Факултета педагошких наука у Јагодини за ову годину, изјавила је данас Танјугу декан факултета Виолета Јовановић.

Ова награда установљена је пре шест година и додељује се „за посебан допринос развоју образовања и афирмацији факултета“.

Награда ће Јеротићу бити уручена 13. децембра на Свечаној академији поводом 24 године факултета и 119 година образовања учитеља у Јагодини.

 

Јеротић је рођен 1924. године у Београду, дипломирао је на Медицинском факултету у Београду, специјализирао неуропсихијатрију, психотерапују специјализирао у Швајцарској, Немачкој и Француској, радио у Болници „Др Драгиша Мишовић“ предавао је на Православном богословском факултету у Београду.

Развио је обимну публицистичку делатност из граничних области психоанализе, психотерапије, религије и филозофије. Члан је Удружења књижевника Србије, Медицинске академије и САНУ.

Објавио је 32 књиге. Награду „Народни учитељ“ до сада су добили писци Добрица Ерић, Слободан Ракетић, Милисав Савић, сликар Сретко Дивљан, новинари Живорад Жика Николић и Ненад Ристић.

Диплому „Магистер Хуманитас“, добио је музичар Васил Хаџиманов. Ова награда је сутановљена пре три године и до сада су је добили мужичар и песник Марко Шелић Марчело и „амбасадор српске трубе“ музичар Дејан Петровић. Награда се додељује „за педагошко деловање и посебан допринос развоју културе младих“.

 

 

Вечерње новости

Поделите:

1 коментар

Оставите коментар

Please enter your comment!
Please enter your name here