Владислав Ђорђевић: Како феминисткиње хушкају жене против мушкараца

Поделите:

Основни циљ радикалних феминисткиња – махом хомосексуалки – јесте тај да жене замрзе мушкарце. Напросто, за њих су мушкарци непријатељи које треба оцрнити пред женама. У ту сврху се користе сва средства.

Др Зорица Мршевић, наша прононсирана феминисткиња и хомосексуалка, уредила је радикалнофеминистички „Речник основних феминистичких појмова” (ИП Жарко Албуљ, Београд, 1999). Све одреднице овог речника су написане тако да хушкају жене против мушкараца.

Међу мноштвом примера изберимо само један: дефиницију „партијархата”. Прва речница дефиниције патријархата гласи: „Систем мушке власти којом се угњетавају жене кроз друшвене, политичке и економске институције.”

Дефиниција је срочена тако да код жена изазове мржњу према мушкарцима. Ко не би почео да мрзи оне који те „угњетавају”?!

Али дефиниција је бесмислица. Све наше институције раде заправо потпуно супротно: оне систематски фаворизују жене.

Изборни систем је тако удешен да даје систематске привилегије женама. „Систем квота” не само да не угњетава жене, него заправо угњетава мушкарце. Правни систем је удешен тако да систематски фаворизује жене. Дакле, он угњетава мушкарце. Центри за социјани рад такође фаворизују жене. И они угњетавају мушкарце. Дакле, могло би се рећи управо супротно од феминистичке дефиниције. Наше друштвне, политичке и економске институције угњетавају мушкарце.

Каква је прва реченица дефиниције, такве су и све остале: искривљене, једностране и лажне. Тако друга речница гласи: „У свим својим историјским облицима патријархално друштво, без обзира да ли је феудално, капиталистичко или социјалистичко, саржи као суштински систем стриктне родне поделе улога и систем економске родне дискриминације.” Реченица је манипулативна. Тачно је да је постојао систем „родне поделе улога”, али није тчано да је та подела била „стрикна”, а још мање да је та подела некакав „суштински систем”. Напросто, полови су у датим историјским околностима имали различите префереције. Тек данас је бесмислено говорити о систему „стриктне поделе улога”. Жене могу да се баве занимањем којим хоће. И баве се разним занимањима. Али то све не негира чињеницу да оне имају интересовања која су делимично различита од мушкарчевих. Писање феминисткиња је свесно обмањујуће.

Поготово је нетачна тврдња је постоји „систем економске родне дискриминације”. Заправо, мушкарци обаљају најтеже и најрискантније послове. Они су неупоредиво чеше жртве повреда на раду. Бесмислено је говорити да постоји „систем економске родне дискриминације” када је радно право такво да заправо привилегује жене.

„Речник основних феминстичких појмова” је збирка натегнутих и заводећих опажања. Али он служи феминистичкој сврси. Он жене хушка против мушкараца. Савремени феминизам је сушто мушкомрзалаштво.

Владислав Ђорђевић

Фејсбук

Поделите:

11 COMMENTS

 1. Окупациона власт (а осим нас, окупиран је и цео Запад и све његове колоније) кидише на групу која би најпре могла да се побуни: на мушкарце у продуктивном добу. На њих се насрће са феминистичких и са хомосексуалних позиција.

  Међуполна равнотежа резултат је милиона година усаглашавања и уклапања, са критеријумом преживљавања и стварања ефикасног потомства. Појмови као праведно, демократски, културно, цивилизовано.. бесмислени су пред наведеним критеријумима.

  Том биолошком поделом женама је дат јачи импулс за стварањем и подизањем потомства, као и памет да у свој наум упрегну мушкарце. Најмање што им треба, јесте рат са мушкарцима, без којих потомства нема .. Теоретски – има, јер (теоретски) жена може самохрана да подигне потомство; али наука јако избегава да упореди дете одрасло поред оца и оно без оца или са туђим оцем.

  Женама је за подизање потомства неопходно стабилно, мирно и просперитетно друштво. И ако то подразумева патријархат – оне ће га без роптања прихватити и штитити. Или нпр. „лажни патријархат“ који је недавно огласила једна од паметних жена: да је Динарски патријархат само слика, иза које жене раде и одлучују – али хајде нека изгледа као да се „мушки“ нешто питају.

 2. Baš ovakva je velika većina zaposlenih u SIGURNIM KUĆAMA i (anti)porodičnim savetovalištima.

 3. feminizam propagira ljubav i poštovanje između sami žena…..
  nisam to primetio po Srbiji……
  ovde žene ne samo da mrze jedna drugu iz dna duše već su i zavidne jedna drugoj na sasvim običnim i besmislenim stvarima…..
  primera radi znam žene koje zavide onim drugima jer imaju posao i platu a ove peru sudove i splačine po kući kao domaćice….
  valda im dosadile pomije koje kusaju svaki dan pa mrze ove mučenice što ih gazde i poslodavci iskorištavaju kao koze na muzilištu..
  čudni termini postoje za oni što u praksi po Srbiji zemlji mržnje nikad neće zaživeti.
  feminizam,pheh
  bolje da su to nazvali sujeta ženske vrste a ne feminizam pošto postoji isto to samo kod muškaraca(šovinizam)..
  sujetan je ovo svet nema tu mnogo izama da stručnjaci palamude o njemu.

 4. Nije ni cudo da je sve ovako kada evo i nauka pravosnazno optuzuje i uz milione svedoka“ dokazuje „i „potvrdjuje“ da su muskarci i njihovi spermatozoidi (svedoci i krivci)krivi sto su zene u mozgu sjebane,kako u ostalom na sajtu Svetinje Braniceva sve lepo pise evo ovako.NAUCNICI SOKIRANI,.pa kaze: Zene zadrzavaju DNK svakoga muskarca sa kojima su imale seksualne odnose,evo sta se dogadja (a ja bih rekao koji se moj kurvaju,neka se uhvate jednoga kako je i BOG REKAO).Onda dalje navodi da je unevirzitat u Sijetlu pronasao muske DNK celije u mozgu zene.Pronalazi se da zene koje su nosile sina u stomaku imaju vise predispozicije za odredjene neuroloske bolesti koje se cesce javljaju kod muskaraca ( po tome ispada da moja zena koja je rodila 4 sina odavno treba da je u ludnici,a hvala Bogu mentalno je zdrava,obicno babinsko gundjalo ,zvocalo i zakeralo kao i zene koje su samo cerke radjale ,a poznajem ih puno)U ostalom nauka dalje kaze:“Svaki muskarac ciji spermatozoid apsorbujete,postaje vas zivi deo vas dozivotno“.Pa onda objasnjava kako ulazi zeni u mozak i u kicmu,pa stoga ispada da su muskarci i njihovi punoglavci-spermatozoidi krivci sto su zene u mozgu sjebane pa u zivotu ne znaju sta hocu, a i kicmu su im unistili.Jos ce ti robovi spermatozoidi postati krivci za maligna oboljenja zenskih reprodruktivnih organa,a muska sisancad za rak dojke,pa eto nam sveopste epidemije lezbejki i pedera.Bitno je zivu glavu sacuvati ,svece to „Svemocna nauka dokazati“,kako joj ne verovati.

 5. buraz postoji sekularna nauka i nauka……
  koji vid nauke ti ovde zastupaš pošto vidim da si pobrkao lončiće??????
  sekularna nauka služi samoj sebi a ne običnim ljudima…..
  dakle eliti koju zabole ona stvar za narod pa zato i guraju sekularističke teze i hipoteze o svetu oko sebe..
  njima je bitno da povećaju svoj bankovni račun a zabole ih i za pedere i za feministkinje….
  samo da se dobro nafatiraju a svet oko njih može komotno da crkne koliko sutra sve sa pederima i femkama samo niko da se ne usudi lovu da im takne svetu,blagoslovenu i mirotočivu va vjek vjekovi..

 6. Nisi me razumeo.Ja ne zastupam nikakvu nauku,niti sam protivu nje.Nauka je za mene od pocetka kao posledica iskustva i truda ljudskoga mozga da razume svet,vreme i prostor,svu vidljivu i ne vidljivu matetiju kao i Duhovne sile koje sve to stvorise i ustrojile, a to je TROJICA SVETA I JEDINOSUSNA.Poodavno su se ljudi opredelili prema dobru ili zlu,pa tako i oni od nauke,pa takve su i nauke postale,Istinite ili Lazne.

  • nema istinite i lažne nauke……
   sve nauke su istinite i treba da služe opšte ljudskom rodu na korist….
   svima bolje rečeno podjednako a ne samo uskoj skupini ljudi…..
   da saznaju nešto,obrazuju se,steknu titule i zvanja i onda kad diplomiraju i magistriraju tu nauku zaključaju u sef,sakriju za sebe,zakatanče za sva vremena da sami ne primenjuju a ko bi hteo da primeni njemu brane da se dohvati…..
   to je razlika između sekularista i prave nauke…..
   u koristi primenjivoj sebi ili celokupnom ljudskom rodu..
   dakle nema u nauci trećeg,kolateralne štete,ni tamo ni ovamo…..
   u nauci imaš samo dve strane ispravnu i neispravnu…..
   samo dva boga nebeskog oca koji stoji u večnosti i zemaljskog prevrtljivog,ljudskog boga,koji čas služi sebi čas glumi da pomaže ljudima..
   ali više grabi sebi nego što daje od sebe jer je od samog početka kolebljivi sekularista koji hoće da se uzdigne iznad ostalih radi samog sebe…..
   jer to je i znak da je lažni,glibavi zemljanin pa zbog svoje inferiornosti mora odglumiti nešto veće nego što u stvarnosti jeste..
   dobiti titulu,zvanje,magisterij,diplomu,značku,čin da bi drugima začinjavao zemaljsku čorbu od gluposti kojim su ga drugi začinili da bude glup rob odvojen od večne istine..

  • Ниједна научна истина не може да се докаже. Све научне истине стоје као привремене, док их неко не побије. Колико да подсетим: ми не знамо шта је гравитација, електрицитет, магнетизам – а правимо магнетне возове, у суштини од штапа и канапа.

   • gravitacija je vrsta oscilacije između magnetni sila materije i njeni nuklearni veza..
    dakle vrsta vibracije koja se može anulirati i dovesti do nulte tačke energije..
    to se onda zove antigravitacija a mašina koja proizvodi takvu oscilaciju antigravitacioni motor…..
    s tim što gravitacija nije dvodimenzionalna harmonična oscilacija nego izgleda trodimenzionalna i osnova je svakog delića materije…..
    dakle potiče iz nutra atoma a ne spolja kako je mi tretiramo u udžbenicima kao vektor okrenut svojim smerom ka centru zemlje..
    sasvim pogrešno zbog našeg ograničenog znanja o ovom problemu..
    cela sekularna nauka tako tvrdi a izgleda da su malo zaglupili ljude tom teorijom.

 7. Mi se slazemo a ujedno i suprostavljamo,a evo da uzmemo dva primera iz sadasnjosti.Evo zvanicna „istinita istorija“ o dolasku Slovena u 7 veku na Bakan,i „lazna istorija“,da su Slovenu na Balkanu od vremena Jafetovih potomaka,znaci mnogo hiljada godina pre 7 veka.Ili pre par godina zvanicna Svetska medicinska nauka najavi pomor covecanstva od svinjskoga gripa,docim drugi medicinski strucnjaci govorise da je to prevara nebili farmaceutski zlikovci svojim vakcinama zatrovali covecanstvo i za to uzeli pare.Pitam se-tr dali bi veleuceni doktoranti istorije prihvatili da ponovo idu u djacke klupe i nauce drugaciju istoriju, i dali bi sve one laze o svinjskomu gripu trebalo strpati u zatvor zato sto su svesno lagali celo covecsnstvo da bi za to dobili novac.Prvi iz gordosti nece da prihvate da su mozda prihvatili laznu nauku,a drugi su je iz pohlepe prihvatili.Nama polupismenima je svejedno kakve su njihove pobude ,za nas su obicne laze ciji je otac sami djavo.,ne mogu znati dali imaju i drugacije znanje i misljenje.Pogotovu u danasnjem vremenu kada se Sve moze „naucno“ dokazati,ne sme se sumnjati,lomaca ti ne gine.

 8. ТОГА СЕ НИ ХИТЛЕР НИЈЕ БИО /ДО)СЕТИО. Ово о чему и како говори, пише проф. Ђорђевић изгледа ми да је поптуно је тачно. Циљ феминисткиња је, чини се, да се мушкарци и жене толико замрзе, да се изгуби међу њима свака љубав, тј. да се међу њима прошири масовна мржња и да се тако изврши прави геноцид над људским родом. Јер, ако се мушкарци и жене замрзе, како ће да се воле и да рађају децу? То је геноцид над човечанством, каквог се, чини ми се, Хитлер није био (до)сетио.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here