Возимо кршеве: Пре половни Немац, него ново домаће

Поделите:

А оно што се посебно открива зими, јесте стање вашег аутомобила, а то је у Србији изражен проблем, јер возимо аутомобиле старије и од 20 година.

У току ове године увезено је чак шест пута више половних од нових аутомобила.

Филозофија српског купца аутомобила мало се променила у последње време. И даље важи пре ћу да купим половног Немца, него нов домаћи или мање атрактиван страни ауто.

„Ево Астра, 2009 годиште, оваква се кола купују, немају људи пара за већа улагања, већа кола, боља“, каже један од суграђана.

Други пак сматрају и како кажу „гарантују да се више купују нови него половни аутомобили“.

„Не, увек ћу пре да купим нов аутомоби, али пошто је он нов возач тражим му нешто јефтиније, да се мало навежба годину дана, а онда ћемо да узмемо нешто озбиљније“, прича један од саговорника.

А нешто озбиљније, односно новије, мало се купује у Србији. У првих 11 месеци ове године, увезено је 148.000 половних аутомобила, од чега их је 91 хиљада са ЕУРО 3 моторима, дакле старијих од 10 година. У истом периоду увезено је само 24.000 нових возила.

„То нам говори да западно тржиште избацује напросто одређену количину половних аутомобила, из једног простог разлога што се снабдевају новијим, односно са новим аутомобилима“, рекао је Милан Божовић из Српског комитета за безбедност саобраћаја.

„Емисију издувних гасова, односно ЕУРО норме не прати само емисија издувних гасова, већ је прате и елементи активне и пасивне безбедности, и начин конструкције самог аутомобила. Из тог разлога је могуће да ће се поправити стање флоте, да ћемо имати квалитетније аутомобиле, иако су они употребљавани на западном тржишту“, додао је Божовић.

Већ наредне године Србију чека отварање Поглавља 27, где јасно стоји да ће и наша земља пореску политику односно висину регистрације аутомобила морати да одређује према емисијама штетних гасова.

Истраживања показују да чак 77 посто испитаника никада није купило нов аутомобил. Њих 47 посто мисли да у наредних 5 година неће купити нови аутомобил. 60 посто их каже да немају новац за то, а 37 процената преферира половне аутомобиле. Купци половних аутомобила мораће да размишљају да ли њихова возила испуњавају стандарде ЕУ.

О2

Поделите:

1 COMMENT

  1. Lepo bi bilo da i u Srbiji mozemo sebi da priustimo nova vozila… medjutim to diktira odnos visine plate i cens kola. U EU je taj odnos i do 10x manji nego u Srbiji, tamo su i putevi bar 5x bolji, a rezervni delovi iz originala umesto falsifikata male privrede koji se nude Srpskim kupcima.
    Sem toga, u Srbiju po pravilu dolazi roba iz EU zemalja, koja nije ispunila normu kvaliteta za njihovo trziste, odnosno roba sa felerom po ceni vecoj od cene u EU …da ne pominjem da se registracija novih vozila tamo obavlja jedan put za narednih 5 god, nakon cega na 3 pa na 2 god, a u dosta zemalja EU je i osiguranje vezano za vozaca a ne za vozilo, cime se ne gubi bonus pri placanju osiguranja pri promeni vozila kao u Srbiji.

    Budimo iskreni, putevi u Srbiji nisu za fensi nova vozila, ni za vozila mladja od 10-12 god, jer ista nisu ni konstruisana da se voze po rupama… brzo stradaju, popravke su preskupe

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here