ВУЈОШЕВИЋ се срамотно шлихта Сарајеву: „Србија је највећи кривац за грађански рат“

Поделите:

Селектор кошаркашке репрезентације Босне и Херцеговине Душко Вујошевић говорио је интервјуу за „Недељник“ о томе зашто је преузео кормило комшија, али се и дотакао рата у бившој Југославији.

– Мени су врата овде, док је ситуација таква каква је, затворена. А пошто желим да радим на овим просторима, Босна ми се некако уклопила – рекао је Вујошевић за недељник.рс и додао:

– Такође, ти прави сарајевски Бошњаци су мек народ који је доста пропатио и према коме ја имам и симпатију и неку врсту партиципације у колективној кривици.

Он је прецизирао да мисли на кривицу за рат у коме је нестала Југославија.

– Ја сам био за Југославију и био сам за сваког за кога сам мислио да се бори за Југославију. Међутим, брзо се показало да то није било тако, да се војска повлачила на границе Велике Србије. Наравно, кривице има на свим странама, али с обзиром на то да је Србија била најмногољуднија и да је контролисала војску, ипак највећу одговорност за те ратове има Србија. Нешто већу од осталих. Поготово када је у питању Сарајево које је толико бомбардовано како би се ту концентрисала босанска војска, да би могле да се ослобађају друге територије. Kао да смо освајали Албанију. Па то је била наша земља, Југославија. Шта смо онда освојилИ – истакао је Вујошевић.

 

 

Интермагазин

Поделите:

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here